ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Πληρότητα στο ζενίθ για την ορεινή Ήπειρο

Νέα

Τα τριήμερα αποτελούν τις κατεξοχήν ιδανικές ημερομηνίες για αποδράσεις στην ορεινή Ήπειρο και όταν συνοδεύονται από καλό καιρό τότε οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα φτάνουν στο ζενίθ, όπως και γίνεται αυτή την περίοδο στην ορεινή Ήπειρο.
Ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου σε Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα και Τζουμέρκα οι κρατήσεις φτάνουν στο 90% ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν πως με βάση τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων αυτό το τριήμερο είναι και ένα από τα πιο επιτυχημένα.
Όσον αφορά το Μέτσοβο, σε αντίστοιχες περιόδους στο παρελθόν είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για τη λειτουργία των χιονοδρομικών όμως και τώρα αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες λόγω και των εκδηλώσεων στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας.
«Ο καιρός είναι διαφορετικός όμως αυτό δεν επηρεάζει την τουριστική κίνηση αρνητικά», σημείωσε ο κ. Τζαφέας.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στην περιοχή του Ζαγορίου όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος που στάθηκε παράλληλα και στην ικανοποιητική τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Θετικά είναι τα μηνύματα και για την περιοχή της Κόνιτσας με τον δήμαρχο Ν. Εξάρχου να μεταφέρει την ικανοποίηση και αισιοδοξία των επαγγελματιών του κλάδου στην περιοχή όχι μόνο για το τριήμερο αλλά και γα τα επόμενα χρόνια.
«Είναι αλήθεια ότι η Κόνιτσα αδικήθηκε διαχρονικά από την πολιτεία και την αντιμετώπιση που έτυχε, όπως όμως είναι αλήθεια ότι αδίκησε και τον εαυτό της. Έγιναν λάθη στο παρελθόν, προσπαθούμε όμως να βρούμε έναν καινούργιο βηματισμό και πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Εξάρχου.

Μεγάλα ακόμα τα περιθώρια
Η συνολική εικόνα για το τριήμερο στους ορεινούς προορισμούς επιβεβαιώνεται και από τους επαγγελματίες με τον Λευτ. Ζαρκάδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων να τονίζει πως μετά την παρατεταμένη κρίση, ο τουρισμός έχει μπει σε μία θετική τροχιά και στην περιοχή. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας όπως είναι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η διασύνδεση τουρισμού και πρωτογενούς παραγωγής, η προβολή της περιοχής και φυσικά η διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει οροφή στην επισκεψιμότητα για την Ήπειρο», κατέληξε ο κ. Ζαρκάδας.