ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – Πίσω από τις εξελίξεις στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών

Νέα

Με τη διαπίστωση ότι τα Επιμελητήρια της Ελλάδας έχουν μείνει πίσω από τις εξελίξεις ως προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους σε σχέση με εκείνα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, γύρισαν από το 3ο Οικονομικό Forum των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωννίνων Δ. Δημητρίου και ο αντιπρόεδρος Ι. Μήτσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου του πρόγραμμα ψηφιοποίησης που υλοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την περίοδο 2017-2030 έρχεται να επιβεβαιώσει τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στην «εκπαίδευση» των επιχειρήσεων.
Χρησιμοποίησε μάλιστα το χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσκολίας που είναι βέβαιο ότι θα προκύψει από τις αρχές του 2020 στην εφαρμογή της υποχρέωσης για την ψηφιοποίηση των τιμολογίων.
«Είναι προφανώς δύσκολο να προχωρήσει η ψηφιοποίηση των τιμολογίων, πολύ δε περισσότερο να μιλήσουμε για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Επίσης όμως έχουν γίνει άλματα προόδου στην Ευρώπη όπου πλέον οι επιχειρήσεις στρέφονται από την τυποποίηση στην μοντελοποίηση, ώστε κάθε επιχείρηση να έχει έναν αποκλειστικό τρόπο δουλειάς και παροχής υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Δημητρίου. Επίσης, στο Οικονομικό Forum παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που υπάρχουν για την αξιοποίηση προγραμμάτων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που ενισχύουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις.
Ο κ. Δημητρίου ακόμη, στο περιθώριο της ενημέρωσης για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, απηύθυνε έκκληση προς τη δημοτική αρχή και γενικότερα προς το δημοτικό συμβούλιο ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
«Είναι μία εικόνα που προβληματίζει και σε αισθητικό επίπεδο αλλά και επηρεάζει την οικονομική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και της πόλης.
Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να αντιμετωπίσει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, μακριά από προσωπικές ή άλλες αγκυλώσεις», ανέφερε.

Επετειακό τριήμερο προσφορών
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυσή του και των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, συμφώνησε με μέλη του από τον κλάδο του επισιτισμού και του εμπορίου για ένα τριήμερο προσφορών στα καταστήματα από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου.