Επέστρεψε η αισιοδοξία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Νέα

Το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμών αύξησε το αίσθημα ασφάλειας

Καμία σχέση δεν έχει η εικόνα και η ψυχολογία προσωπικού και ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου στα Ιωάννινα, καθώς οι εμβολιασμοί και στις δύο ομάδες έφτασαν στο 97% και επέτρεψαν την επιστροφή της αισιοδοξίας.
Υπενθυμίζεται πως η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων ήταν δύσκολη για το Κέντρο μετά την συρροή κρουσμάτων, που ως αποτέλεσμα είχαν την επιβολή αυστηρών περιορισμών.

Όπως τόνισε όμως η πρόεδρος του ΔΣ Μαρία Τσολάκη, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και παρότι τα μέτρα εξακολουθούν να τηρούνται, όπως και πριν, είναι ευδιάκριτες οι αλλαγές στην ψυχολογία όλων.
«Ευτυχώς και οι ωφελούμενοι αλλά σχεδόν και το σύνολο των εργαζόμενων έχει εμβολιαστεί με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, που δεν εμβολιάστηκαν, κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης. Υπάρχει μία αίσθηση ασφάλειας αν και δεν έχουμε χαλαρώσει στα μέτρα που εξακολουθούμε να τηρούμε και στα πρωτόκολλα που ακολουθούμε. Υπάρχει μία εσωτερική αίσθηση χαράς, ικανοποίησης και ηρεμίας, που περνά και στους ωφελούμενους, γιατί ήταν μία πολύ δύσκολη κρίση αυτή που περάσαμε τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου έτους και στις αρχές του νέου», τόνισε η κα Τσολάκη.

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι»

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του Σπύρου Μάγκα, ψυχολόγου του Κέντρου Πρόνοιας και εκ των παλαιότερων εργαζόμενων, που εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το σύνολο των εργαζόμενων της δομής, όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό, αλλά κυρίως επειδή τήρησαν με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες τα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να προφυλάξουν τη δομή και τους ωφελούμενους από μία πιθανή διασπορά. «Το μόνο «κολλητικό» πλέον εδώ, είναι η χαρά και η απελευθέρωση που αισθάνονται όλοι οι συνάδελφοι και οι ωφελούμενοι. Εδώ είναι ένα σπίτι και εμείς λειτουργούμε ως υποκατάσταστο της οικογένειας και γι’ αυτό είμαστε όλοι χαρούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ενημέρωση νίκησε τις αμφιβολίες

Η κα Τσολάκη στάθηκε και στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η ενημέρωση των εργαζομένων για τον εμβολιασμό από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και υπεύθυνη των εμβολιασμών στο ΠΓΝΙ Στ. Τσιάρα.
«Δεν ήταν θέμα άρνησης αλλά αγωνίας και προβληματισμών, που όλοι μας είχαμε για τα εμβόλια. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η ενημέρωση από την κα Τσιάρα, γιατί εξήγησε με απλό και κατανοητό, επιστημονικό τρόπο την ωφέλεια του εμβολίου και αυτό τελικά έκαμψε και τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν», ανέφερε η κα Τσολάκη.
Αντίστοιχη πορεία στο μεταξύ, με τον ρυθμό των εμβολιασμών καταγράφηκε και στις άλλες δομές του Κέντρου, στις δομές ΑμΕΑ σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες και στη δομή Προστασίας Παιδιού στα Ιωάννινα.