ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Βέλη κατά Δημοτικής Αρχής και ΔΕΥΑΙ

Νέα

Μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΙ εξαπέλυσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, καταλογίζοντάς τους αναλγησία με αφορμή την ακύρωση της απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την μετατροπή των συμβάσεων τριών εργαζομένων ΑμεΑ σε αυτή, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Η απόφαση είχε παρθεί ομόφωνα μετά από υπηρεσιακή εισήγηση στην οποία τονιζόταν η προσφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων σε τομείς πεδίου και όχι γραφείου, ενώ έλαβε και την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
«Παρόλα αυτά η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσει η ίδια, καθώς υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες αν μπορεί να την υλοποιήσει, προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης επιδεικνύοντας αναλγησία υπέρτατου βαθμού απέναντι σε ανθρώπους που ανήκουν σε μια ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα, οι οποίοι αποδεδειγμένα προσέφεραν με τις υπηρεσίες τους στην Επιχείρηση.
Την ίδια ώρα που με περισσή βιασύνη έρχονται να ακυρώσουν αποφάσεις της προηγούμενης Διοίκησης δεν δείχνουν την ίδια ζέση απέναντι στα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τη ΔΕΥΑΙ, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον ανάδοχο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, ούτε για εκείνον που αφορά την απομάκρυνση της λυματολάσπης.
Τόση είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά που ενώ στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο έφεραν ως θέμα συζήτησης την απομάκρυνση της λυματολάσπης αναγκάστηκαν να το αποσύρουν για να το επαναφέρουν όταν και όποτε θα είναι τελικά έτοιμοι», σημειώνεται αρχικά στη γραπτή ανακοίνωση.
Ακόμη, η Ενότητα Πολιτών υποστηρίζει πως αυτή η ενέργεια έγινε λόγω εμπάθειας και για να ακυρωθούν οι αποφάσεις που είχε πάρει η ίδια ως Δημοτική Αρχή, χωρίς να συντρέχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.
«Αλλιώς πως μπορεί να εξηγηθεί ότι μέσα σε δύο μήνες πρόλαβαν να μάθουν, να ενημερωθούν και να επιδείξουν τόση βιασύνη για να ακυρώσουν δρομολογημένα έργα και αποφάσεις που τους κληροδοτήσαμε, αλλά δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα, ζητώντας περίοδο χάριτος και προσαρμογής.
Ας ελπίσουμε να ξεθυμάνει σύντομα το μένος τους για τη δική μας Δημοτική Αρχή, να ξεπεράσουν την αλλεργία που δείχνουν στα έργα, τις μελέτες και τις αποφάσεις που τους αφήσαμε ως παρακαταθήκη και να κοιτάξουν πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν για να παράγουν έργο, μήπως και καταφέρουν να υλοποιήσουν έστω ένα μικρό μέρος από τα πολλά που υποσχέθηκαν προεκλογικά, τότε που όλα ήταν εύκολα και ανέξοδα», καταλήγει η ανακοίνωση.