Έφτασαν οι ανεμογεννήτριες στον Κασιδιάρη

Νέα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών που έφτασαν στο όρος Κασιδιάρη, σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας. Ήδη, τα πρώτα τμήματα από τις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται και αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργασίες εγκατάστασης και συναρμολόγησης.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ερωτηθείς, επιβεβαίωσε την άφιξη των εξαρτημάτων που μεταφέρονται με ειδικά οχήματα και ειδική μέριμνα από πλευράς της Τροχαίας και υποστήριξε ότι όλα βαίνουν καλώς. Ερωτηθείς και για την σχέση του δήμου με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στη χώρα τόνισε ότι «σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την εταιρεία».

Με αρκετά οφέλη οι δήμοι
Το όφελος για τους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας καθώς στα όρια των δυο δήμων χωροθετήθηκαν και θα λειτουργήσουν τα αιολικά πάρκα, αναμένεται να είναι μεγάλα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα εισρέουν στα ταμεία των δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας αρκετά χρήματα σε ετήσια βάση.
Σημαντικά είναι και τα αντισταθμιστικά έργα, κυρίως οδοποιίας, τα οποία είχαν συμφωνηθεί από τους δήμους και την ανάδοχο εταιρεία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ