Ενημέρωση και δωρεάν έλεγχος αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και χοληστερόλης

Νέα

Ενημέρωση και δωρεάν έλεγχος αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και χοληστερόλης πολιτών από την 6η ΤΟΜΥ. Η δράση πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, στο ισόγειο του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου. Στόχος της ενημέρωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Η 6η Τ.ΟΜ.Υ Ιωαννίνων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς, που όπως έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο εορτάζεται στις 29 Σεπτέμβρη, διοργάνωσε την δράση αυτή σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Σπύρου γιατρός της 6ης ΤΟΜΥ.
«Δεκάδες πολίτες ήρθαν στην ενημέρωση που έγινε ενώ παράλληλα εξετάστηκαν για την καρδιά τους, την χοληστερίνη και την πίεσή τους. Εμείς τους ενημερώσαμε για τους παράγοντες κινδύνου αλλά και για την σημασία της άσκησης σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή» ανέφερε η γιατρός φανερά ικανοποιημένη από την συμμετοχή των πολιτών.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ