Ενδεχόμενο δημιουργίας βάσης πυρόσβεσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Νέα

Ανέλαβε καθήκοντα ο συντονιστής της πυροσβεστικής διοίκησης για την Ήπειρο, τη Δυτ. Μακεδονία και τα νησιά Κέρκυρα, Λευκάδα και Παξούς Κωνσταντίνος Παχίδης και στην πρώτη του συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της νέας θέσης που ανέλαβε, αφού πρόσφατα θεσπίστηκε από το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης.
Όπως εκτίμησε, το νέο σχήμα που προέκυψε με την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα λειτουργήσει καλύτερα από το προηγούμενο και θα είναι περισσότερο ευέλικτο. Ακόμη ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες με τους περιφερειακούς διοικητές και τους διοικητές σε επίπεδο νομού δεν επικαλύπτονται, αλλά πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού και μεγαλύτερης ευελιξίας. Σημειώνεται πως η έδρα του συντονιστή για την περιοχή μας βρίσκεται στα Γιάννενα.
Ως προς την ιδιαιτερότητα της περιοχής στην Ήπειρο ο κ. Παχίδης τόνισε πως αυτό που διαφοροποιεί την περιοχή από τις υπόλοιπες είναι η γεωμορφολογία του εδάφους και η δυσκολία πρόσβασης σε πολλά σημεία.
Καταλήγοντας ο κ. Παχίδης ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει για τη νέα αντιπυρική περίοδο λέγοντας πως το αρχηγείο και η πολιτική ηγεσία στρέφονται προς την ενίσχυση με επιπλέον εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο εάν κάποιο από τα ελικόπτερα θα χρησιμοποιεί ως βάση του το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
«Ο νέος σχεδιασμός για την κατανομή των εναέριων μέσων βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει γίνει ακόμη η κατανομή. Λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει έδρα ελικοπτέρου πυρόσβεσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, για να μειωθεί ο χρόνος άμεσης επέμβασης», σημείωσε ο κ. Παχίδης.