ΕΙΝΗ – Τα νοσοκομεία πνέουν τα λοίσθια

Νέα

Ένα – ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου βάζει στο μικροσκόπιο, μέσω μακροσκελούς της ανακοίνωσης, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου αναφέροντας αναλυτικά σειρές προβλημάτων.
Για παράδειγμα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η κατάσταση συνοψίζεται ως εξής: «έλλειψη ειδικευομένων, ένα δυναμικό κακοπληρωμένο, χωρίς ρεπό, κάνοντας πολλές φορές αλλότρια καθήκοντα και δεν είναι τυχαίο ότι γύρισαν την πλάτη και μεταναστεύουν, 96 κενές θέσεις έχει του ΠΓΝΙ.
Οι ασθενείς στέλνονται στα ΤΕΠ από όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, η αναμονή των ασθενών είναι πολύωρη και γίνεται τελικά παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης μιας και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ΤΟΜΥ ΥΓΕΊΑΣ και δεν λειτουργεί από το μεσημέρι και μετά το πρώην ΙΚΑ. Tα ραντεβού στα απεικονιστικά καθυστερούν φθάνοντας μέχρι και τον ένα χρόνο ( π.χ. Μαστογραφίες)»
Για αντίστοιχες ελλείψεις κάνουν λόγο και για το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα ενώ χαρακτηρίζουν «γεφύρι της Άρτας» το Πολυδύναμο. Ακόμη σημειώνουν πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παραμένει απαρχαιωμένος.
Στο στόχαστρο της ΕΙΝΗ μπαίνει ακόμη το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το Νοσοκομείο Φιλιατών και ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, το Νοσοκομείο Πρέβεζας αλλά και τα Κέντρα Υγείας. Για τα παραπάνω αναφέρουν ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό κάνοντας λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στις εξετάσεις σε βάρος των ασθενών.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ