27ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 20 αποστολές λαμβάνουν μέρος στους αγώνες

Αθλητικά

Ξεκίνησε το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών- Γυναικών. Συνολικά είκοσι ξένες αποστολές βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για να λάβουν μέρος στους αγώνες.
Παρών στα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Ξιάρχος, ενώ δηλώσεις έκαναν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο Αλέκος Ξιάρχος τεχνικός σύμβουλος αλλά και οι αθλητές Λουκάς Καρετζόπουλος και Σοφία Κτενά.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός φανερά ικανοποιημένος μίλησε για μια μεγάλη διοργάνωση που φέρνει στην πόλη κόσμο ενώ στρέφει το ενδιαφέρον όλων στο κολυμβητήριο των Ιωαννίνων.
«Είναι διπλή η χαρά μας γιατί αφενός επισφραγίζεται η προσπάθεια που κάναμε για να καταστεί το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο -με την αναβάθμισή του- πόλος έλξης μεγάλων διοργανώσεων, κάτι που θα είναι επωφελές για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για τον υγρό στίβο. Μιλάμε για το κολυμβητήριο – στολίδι της πόλης που συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα πιο σύγχρονα. Και κατά δεύτερον, η διοργάνωση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τεχνικής κολύμβησης, ενός αθλήματος που εντάσσεται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, το υποστηρίζουμε και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων. Με τέτοια ανάπτυξη που έχει σίγουρα δένεται μια ώθηση παραπάνω και από τη ΔΟΕ».
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ηλίας Ξιάρχος ευχαρίστησε θερμά την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ καθώς όπως είπε «έζησαν» το «παράδοξο» όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους κάτι που εγκωμίασε δημόσια.
«Εκ μέρους της ΚΟΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων για την απόφαση που πήραμε από κοινού, με τη συνδρομή της ΓΓΑ, για να θέσουμε το αίτημα ώστε να γίνει εδώ το Ευρωπαϊκό. Για μένα ήταν λίγο παράδοξο, διότι οι υποσχέσεις τηρήθηκαν όλες, κατά γράμμα. Έγιναν όλα τα έργα που μας είχαν υποσχεθεί. Περιφερειάρχης και δήμαρχος ήταν μαζί μας και μας ενθάρρυναν» είπε, για να συνεχίσει λέγοντας πως «στους αγώνες θα μετάσχουν 20 χώρες με 200 αθλητές, οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών και 19 Ελληνόπουλα» ευχαριστώντας ΠΕΑΚΙ, Περιφέρεια και Δήμο.
Ο Νίκος Γκόλας αναφέρθηκε στην πάγια τακτική του δήμου να στηρίζει τις μεγάλες διοργανώσεις: «Για μας, ως δημοτική αρχή, αλλά και ως πόλη γενικότερα, είναι χαρά και τιμή που μια μεγάλη διοργάνωση λαμβάνει χώρα εδώ. Η προσπάθειά μας αυτή αποδεικνύει πως με επιμονή και μεθοδική και ομαδική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Ο Δήμος και Περιφέρεια βοήθησαν με χρήματα και έργα».
Ο Σταμάτης Κόλιας εκπρόσωπος χορηγού εταιρίας είπε ότι είναι τιμή για την εταιρεία του να στηρίζει τη διοργάνωση «Είναι κοινωνική ευθύνη απέναντι στη νεολαία μας. Συγχαίρω την ΚΟΕ και εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλούς αγώνες σε όλους τους αθλητές».
Ο Αλέξανδρος Ξιάρχος Τεχνικός σύμβουλος και Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι
«Ο μεγάλος στόχος είναι να ανέβουν οι αθλητές μας στο βάθρο. Εμείς, από την πλευρά μας, ομοσπονδιακοί και σωματειακοί προπονητές έχουμε δουλέψει σκληρά με τα παιδιά, ώστε να φέρουμε διακρίσεις. Για όλους. Για μας τους ίδιους, για τους αθλητές, για την ΚΟΕ, για το υπουργείο, για την Ελλάδα, για όλους. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και καλώ τον κόσμο να έλθει στο κολυμβητήριο να απολαύσει μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις».
Τέλος οι αθλητές Σοφία Κτενά και Λουκάς Καρετζόπουλος είπαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα ελληνικά χρώματα.

 

Η Energean Χορηγός του Πρωταθλήματος

Την πρόταση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να αναλάβει Χορηγός στο 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που διεξάγεται στα Ιωάννινα από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου αποδέχθηκε η Energean, εταιρεία η οποία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για μία καταξιωμένη αθλητική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 200 αθλήτριες και αθλητές εκπροσωπώντας 20 ευρωπαϊκές χώρες, με πολυπληθέστερη αποστολή αυτή της Γαλλίας, η οποία απαρτίζεται από 30 κολυμβήτριες και κολυμβητές.
Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος για την Energean στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:
«Αποδεχθήκαμε με χαρά την πρόταση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και υποστηρίζουμε το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης. Πέραν της αναγνωρισιμότητας και του κύρους της, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ενισχύει αναμφίβολα το προφίλ των Ιωαννίνων και, γενικότερα, της Ηπείρου ως περιοχής ικανής να φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα διεθνούς βεληνεκούς. Επιπλέον, ανάλογες διοργανώσεις έχουν σαφώς θετική επίδραση για τις τοπικές οικονομίες».
Από την πλευρά της η κα. Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, πρόσθεσε:
«Διοργανώσεις όπως το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης εξυπηρετούν πλήρως τη στρατηγική της Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει η Energean, καθώς και τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης αρ. 3 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Καλή Υγεία και Ευημερία».
Το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης πραγματοποιείται στο Εθνικό Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, ενώ το Open Water είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου στην παραλίμνια περιοχή, στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Ιωαννίνων.

 

Στον Δήμαρχο ο Ι. Συναδινός

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός βρίσκεται στα Γιάννενα ενόψει του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης ανδρών-γυναικών που ξεκινάει αύριο Πέμπτη (27-6-19) και θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιάννενα ο κ. Συναδινός συναντήθηκε σήμερα (26-6) με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα παρουσία του αντιπροέδρου του ΠΕΑΚΙ Σπύρου Ντάνη και συζήτησαν για την πορεία των αθλητικών έργων στην περιοχή που έχουν εδώ και καιρό σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον Δήμο. Το πρώτο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΕΑΚΙ και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικόπεδο του Δήμου, για το οποίο έχει ήδη ληφθεί απόφαση παραχώρησης από το δημοτικό συμβούλιο. Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου αθλοπαιδιών, πάλι σε οικόπεδο του Δήμου το οποίο εδώ και πολλές δεκαετίες προοριζόταν γι αυτόν το σκοπό.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ