ΕΙΝΗ -Αντιδρούν για τις μετακινήσεις στο Αγρίνιο

Νέα

Στο επίκεντρο θέτουν οι εντατικολόγοι ιατροί του ΠΓΝΙ και του νοσοκομείου Χατζηκώστα, ζητήματα διασφάλισης της επιστημονικότητας των διαγνώσεων

Στο επίκεντρο θέτουν οι εντατικολόγοι ιατροί του ΠΓΝΙ και του νοσοκομείου Χατζηκώστα, ζητήματα διασφάλισης της επιστημονικότητας των διαγνώσεων και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών στη ΜΕΘ, αλλά και σοβαρούς τυπικούς λόγους που δε γίνεται να αγνοηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι γιατροί ενημερώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι από την 1η Νοεμβρίου «εντέλλονται» από την 6η ΥΠΕ να καλύψουν εφημεριακές ανάγκες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου. Μία ΜΕΘ όμως η οποία λίγους μήνες μετά την επαναλειτουργία της, αφού είχε προηγηθεί η αναστολή λειτουργίας, στην πράξη εξακολουθεί να υπολειτουργεί, καθώς τον Ιούλιο υπέβαλε την παραίτησή της η μέχρι τότε διευθύντρια και στη Μονάδα υπηρετούν μόνον δύο εντατικολόγοι που καλύπτουν το πρόγραμμα των εφημεριών.

Η εντολή για μετακινήσεις ιατρών από τα Γιάννενα έχει μέχρι χθες τουλάχιστον, καθολικό χαρακτήρα και όχι προσωποκεντρικό, καθώς εκτιμάται ότι ίσως έπαιξε ρόλο η άμεση αντίδραση των εντατικολόγων από τα Γιάννενα που όπως επισήμαναν, ζήτησαν να ενημερωθούν από την 6η ΥΠΕ για τους λόγους που δεν έχουν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο του Αγρινίου, αλλά απάντηση δεν έχουν λάβει.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Νικόλαος Λαγός, Επιμελητής Α’ στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και αναπλ. μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου, η εντολή μετακίνησής τους στο Αγρίνιο για την κάλυψη εφημεριακών αναγκών προσκρούει στην απουσία του επιστημονικά υπεύθυνου εντατικολόγου. «Δε μας απαντά κανείς σε ποιον θα απευθυνόμαστε εμείς οι εντατικολόγοι για τη θεραπεία του ασθενούς, τη στιγμή που δεν υπάρχει διευθυντής. Αυτό δε μπορεί να λειτουργήσει, γιατί αν υποθέσουμε, ότι μας έρχεται η εντολή και πρέπει να μετακινηθούμε, θα είναι σαν να καλούμαστε να γίνουμε μηχανοδηγοί σε αμαξοστοιχία, χωρίς σταθμάρχη, στη λογική του πάμε κι όπου βγει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαγός.

«Επίθεση στα δικαιώματα των υγειονομικών»

Από την πλευρά του ο Χαρ. Παππάς, Γεν. Γραμματέας στο ΔΣ της ΕΙΝΗ αναφέρθηκε γενικότερα για τη υποστελέχωση των νοσοκομείων στην Ήπειρο και πανελλαδικά, κάνοντας λόγο για μία γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των υγειονομικών αλλά και στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών έναντι του δημόσιου συστήματος υγείας. Απηύθυνε έτσι ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη Γεν. Συνέλευση της Τετάρτης στις 13.00 στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ με τη συμμετοχή των εργαζόμενων – ιατρών και στα δύο νοσοκομεία της πόλης.