Εγκρίθηκε η σύμβαση για την oλοκλήρωση του Μεγάλου Δακτυλίου

Νέα

Εγκρίθηκε από την Ε.Υ.Δ. η σύμβαση για την «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου – κόμβος Βογιάνου)»

Τη σύμφωνη της γνώμη προς το Δήμο Ιωαννιτών παρέχει η Ε.Υ.Δ. Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου – κόμβος Βογιάνου)», προϋπολογισμού 16.750.461,55 ευρώ.

Το οδικό δίκτυο έχει συνολικό μήκος περίπου 4.360 μ., ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο, με την οδό Ιωαννίνων του Δ.Δ. Ανατολής.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 7 σύγχρονων ισόπεδων κυκλικών κόμβων (roundabouts), καθώς και παράπλευρων και κάθετων οδών ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Επίσης σε τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί διαδρομή αναψυχής για την εξυπηρέτηση πεζών και ποδηλάτων.

Δήλωση δημάρχου Μ. Ελισάφ

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ανέφερε:

«Είναι ένα έργο πνοής για την πόλη. Υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω των δικαστικών προσφυγών για τις απαλλοτριώσεις και των μέτρων για την πανδημία αλλά τώρα φτάσαμε στην τελική φάση. Πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου, τον Προγραμματισμό και την Τεχνική Υπηρεσία, τους μελετητές, τους συνεργάτες μου και όλους όσους προσπάθησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες ώστε αυτό το σημαντικό έργο να οδηγείται προς την υλοποίησή του».