ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Χιλιάδες παραβάσεις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας

Νέα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο έτος λειτουργίας των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Τα Α΄ και το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων ολοκλήρωσαν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και της συνολικής αναβάθμισης του επίπεδου της οδικής ασφάλειας στην Αιτωλοακαρνανία. Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί των δύο Υπηρεσιών Τροχαίας, αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο της Ιόνιας Οδού, από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου μέχρι και τον κόμβο Άρτας.
Σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα και οι δύο υπηρεσίες κατέγραψαν συνολικά στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και εννέα τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων 11.176 παραβάσεις, με τις περισσότερες να αφορούν τις χαρακτηρισμένες ως «επικίνδυνες», που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
ειδικότερα βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις: για υπερβολική ταχύτητα: 5.021, για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων (φορτηγά, ταξί, λεωφορεία): 2.730, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης: 103, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 827, για μη χρήση προστατευτικού κράνους: 31 ενώ 2.464 ήταν οι λοιπές παραβάσεις.