Δύσκολα τα πράγματα στην αγορά

Νέα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα, εστίαση…  σε ελεύθερη πτώση …αφού η ακρίβεια δεν αφήνει περιθώρια για αγορές ή για βόλτες.

Η ακρίβεια σε καύσιμα και ενέργεια δεν αφήνει περιθώρια για να μπορέσει ο καταναλωτής να ξοδέψει χρήματα και περιορίζεται μόνο στα βασικά είδη και αυτά με δυσκολία.

Η αγοραστική δύναμη των ελλήνων έχει μειωθεί σημαντικά και αυτό σημαίνει ότι περιορίζονται ή και …κόβονται όλα όσα κρίνονται «δευτερευούσης ανάγκης».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χρήστος Τάτσης προγραμματίζει μια σειρά από ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου να ζητήσουν την στήριξη του εμπορικού κόσμου ώστε να μη δούμε λουκέτα σε εμπορικές επιχειρήσεις.

«Βρισκόμαστε στην διαδικασία οργάνωσης μιας σειράς δράσεων ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων για να μην δούμε σε λίγο διάστημα λουκέτα» είπε ο κ. Τάτσης υπογραμμίζοντας την πρόθεση να υπάρξει κοινή δράση διεκδίκησης λύσεων.

Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο

Η αγωνία όλων είναι το φθινόπωρο που έχουμε μπροστά. Το φθινόπωρο προβλέπεται «θερμό»… Τα εκλογικά σενάρια δίνουν και παίρνουν αλλά την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί το «ράλι ακρίβειας» σε όλα τα είδη! Οι παρεμβάσεις δεν μπορούν να εξισορροπήσουν την κατάσταση και ήδη τα νοικοκυριά δίνουν μάχη για να καλύψουν ανάγκες και  υποχρεώσεις.

«Δε θέλουμε καθόλου να σκεφτούμε τι θα γίνει σε λίγους μήνες όταν θα πρέπει να έχουμε το κόστος του πετρελαίου ή του υγραερίου μαζί με το κόστος του ρεύματος και όλων των υπολοίπων που συμπαρασύρονται» είπε ο κ. Τάτσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ