Δύσκολα τα πράγματα εάν κλείσει πάλι η αγορά …

Νέα

Δύσκολες και πολλαπλές θα είναι οι συνέπειες για τον εμπορικό κόσμο εάν τα Γιάννενα ξανά μπουν σε αυστηρό λοκνταουν.

Δύσκολες και πολλαπλές θα είναι οι συνέπειες για τον εμπορικό κόσμο εάν τα Γιάννενα ξανά μπουν σε αυστηρό λοκνταουν. Η αγορά έχει τις τελευταίες εβδομάδες βρει τους ρυθμούς της και αυτό γίνεται εμφανές από μια μικρή βόλτα μέσα στην πόλη. Αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι καταναλωτές έχουν βρει πια και τους τρόπους αλλά και τους χρόνους που απαιτούνται για να κάνουν μια βόλτα και αγορές στα εμπορικά καταστήματα. Η κανονικότητα επέτρεψε και οι έμποροι πήραν μια βαθιά ανάσα βλέποντας πολλά από τα εμπορεύματά τους να μην μένουν απούλητα σε ράφια και αποθήκες.

Οι εκπτώσεις βοήθησαν ώστε οι καταναλωτές να βρουν είδη που θέλουν σε καλές τιμές και σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν στο κόστος.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες αλλάζουν τα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι ανοδικός.

Η επιτροπή Λοιμοξιολόγων ήδη έχει θέσει στο στόχαστρό της τα Γιάννενα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν η ΠΕ Ιωαννίνων μπει εκ νέου σε σκληρό λοκνταουν που βέβαια δεν αλλάζει και τρομερά από αυτό που ήδη ζούμε.

Η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με το λιανεμπόριο και την εκπαίδευση καθώς είναι οι δυο τομείς που θα απασχολήσουν.

Ο Πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας αναφέρθηκε στα δεδομένα αλλά και στις συνέπειες που θα έχει για την αγορά. Βέβαια, οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης και εκείνη θα αποφασίσει τι και αν θα πράξει για την περιοχή μας.

Ο κ. Νταλαμάγκας αναφέρεται και στην ανάγκη στήριξης του κλάδου καθώς οι υποχρεώσεις δεν διαγράφηκαν αλλά μετατοπίστηκαν σε χρόνο…και αυτό δημιουργεί άγχος και αγωνία για το πώς θα πληρωθούν τα οφειλόμενα.

«Ζητάμε να υπάρξει στήριξη καθώς ο κλάδος έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Η αναβολή των πληρωμών δεν σημαίνει τίποτα. Όταν θα πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις τότε θα προκύψουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα», κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ