Δύο βρέφη με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο – Διασωληνωμένο σε ΜΕΘ ένα κορίτσι 15 μηνών

Νέα

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν με κορωνοϊό ένα βρέφος 3,5 μηνών και ένα μωρό 9 μηνών, και λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο», την ώρα που ένα κορίτσι 15 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.

Το κορίτσι αντιμετωπίζει και άλλα υποκείμενα προβλήματα υγείας και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή. Τα δύο μωρά νοσηλεύονται στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Δείγματα έχουν ληφθεί από συγγενείς και των τριών οικογενειών και τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Το κορίτσι ηλικία 15 μηνών που νοσηλεύεται στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης διέμενε στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Για την περίπτωσή του υπενθυμίζεται πως ενώ το πρώτο δείγμα είχε βγει αρνητικό, σε δεύτερο έλεγχο το παιδί διαγνώστηκε τελικά με κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στο Ιπποκράτειο καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Οι κλινικές έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί ασθενείς και προσωπικό για τους οποίος υπάρχει κίνδυνος να εκτέθηκαν στον κορωνοϊό.

Για την υπόθεση μετέβη στην Ξάνθη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.