ΔΩΔΩΝΗ – Δείγματα καλής θέλησης για Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ και Δημοτική Αρχή

Νέα

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες και για τρεις ώρες δημοτικοί υπάλληλοι στον Δήμο Δωδώνης αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και την πρόσληψη υπαλλήλων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αντί να γίνονται μόνιμες προσλήψεις.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση κατά την οποία συμφωνήθηκε και οι δύο πλευρές, δηλαδή τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, να δράσουν με κύριο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και του Δήμου, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα με ιδιαίτερη σημασία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, το πρώτο ζήτημα ήταν αυτό των εργαζομένων μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας με τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει, ότι ο δήμος Δωδώνης απασχολεί επτά μηχανικούς που υποβοηθούν το έργο του μόνιμου προσωπικού, αλλά τον Σύλλογο ΟΤΑ να κάνει λόγο για προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «μπαλώσει τρύπες» μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας και όχι με μόνιμο προσωπικό. Αντιπαράθεση υπήρξε για τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, με τον δήμαρχο να δίνει εντολή στις υπηρεσίες, όπως ανέφερε να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα, όπου αυτό υπάρχει και τρίτο στη σειρά συζήτησης ήταν το θέμα που δημιούργησε την ένταση.
«Θεωρούμε, ότι το ζήτημα έλαβε μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που είχε με το προεδρείο του δημ. συμβουλίου να μη δίνει το λόγο σε έναν εργαζόμενο, ο οποίος όμως εκπροσωπούταν μέσω της υπηρεσίας του», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του τονίζει, ότι οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να μοιραστούν τις ευθύνες με τις δημοτικές αρχές, για τα προβλήματα που υπάρχουν.
«Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι συνδιοικούμε τους δήμους. Η δημοτική αρχή φέρει την ευθύνη για τη διοίκηση των έργων και τη διαχείριση του προσωπικού κι εμείς φέρουμε την ευθύνη της υπογραφής μας ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των πτυχίων μας και της επιστήμης μας. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Όπως εμείς δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις παρά μόνο εκτελούμε, έτσι δεν δεχόμαστε και παρεμβάσεις στην επιστήμη μας, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για τεχνικά έργα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.