ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6ης ΥΠΕ-Επίσκεψη στο ΠΓΝΙ και στο ΚΥ Καλεντίνης

Νέα

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η περιοδεία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ Γιάννη Καρβέλη στην Ήπειρο.

Χθες συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη κατά την οποία έγινε ενημέρωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νίκο Κατσακιώρη, τους επιστημονικούς φορείς του Νοσοκομείου καθώς και τη Νοσηλευτική υπηρεσία. Στην εν λόγω σύσκεψη, συμμετείχε και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Γιάννης Νικόπουλος.

Επίσης, ο κ. Καρβέλης επιθεώρησε και το Εμβολιαστικό Κέντρο. Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΥ Καλεντίνης (Ν. Άρτας), όπου πρόσφατα η 6η ΥΠΕ παρέδωσε ένα νέο ασθενοφόρο. Σε αυτή τη συνάντηση, πέραν της ενημέρωσης που έγινε από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΥ κ. Ευτυχία Καραστεργίου, παρόντες ήσαν επίσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στύλιος, καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Καραϊσκάκη, κ. Περικλής Μίγδος.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ μίλησε στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας που έγινε στα Γιάννενα.

Ο κ. Καρβέλης ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στις εργασίες του συνεδρίου σας. Εύχομαι να έχετε επιτυχία και τα συμπεράσματα που αναμένετε.

Χαίρομαι που η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στα Ιωάννινα με επίκεντρο τον σημαντικό υγειονομικό πυλώνα για την περιοχή της Ηπείρου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Στόχοι τέτοιων εκπαιδευτικών συναντήσεων τίθενται οι ανάπτυξη νέων πρακτικών, η ανάδειξη νέων θεραπευτικών μεθόδων και η ανταλλαγή επιστημονικών εμπειριών. Σε καθημερινή βάση όλοι έρχεστε αντιμέτωποι με ήπιες ή σοβαρές διαταραχές του γαστρεντερολογικού συστήματος και με ασθενείς που βρίσκονται σε οξείς φάσεις ή πάσχουν από χρόνια γαστρεντερολογικά προβλήματα όπως είναι οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι (CHROHN και Ελκώδη Κολίτιδα). Η ποικιλία των περιστατικών που αντιμετωπίζετε σας φέρνουν σε άμεση διασύνδεση με πλήθος ειδικοτήτων όπως ογκολόγων, ψυχιάτρων κ.α.

Η έγκαιρη διάγνωση εκ μέρους του γαστρεντερολόγου νεοπλασιών στο πεπτικό σύστημα και σε γειτονικά ζωτικά όργανα αποτελεί καίριο ζήτημα, καθώς προλαμβάνει δυσμενείς καταστάσεις για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους οδηγώντας τους άμεσα στην αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο. Κι αυτό, με τη σειρά του παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νόσου για τον ασθενή και φυσικά έχει τον ανάλογο αντίκτυπο στο κόστος νοσηλείας για το Ε.Σ.Υ. Επομένως, είναι ιδιαίτερος ο ρόλος στη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας τόσο ως προς το διαγνωστικό και θεραπευτικό κομμάτι, αλλά και ως προς το προληπτικό. Γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία και το κομμάτι της πρόληψης, για να μην χρειαστεί να μπούμε στη διαδικασία της διάγνωσης και της θεραπείας. Και σε αυτό ο ρόλος σας είναι ενεργός και σημαντικός για τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το αντίστοιχο γαστρεντερολογική κλινική είναι το επίκεντρο για τον πληθυσμό της Ηπείρου που πάσχει από γαστρεντερολογικές διαταραχές.

Η οργάνωση, η εξυπηρέτηση και η περίθαλψη του τμήματος είναι δείγμα ποιοτικής παροχής υπηρεσιών και χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποιοτικής περίθαλψης του νοσοκομείου, επί συνόλου. Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είμαστε όλοι εδώ να λαμβάνουμε τα μηνύματά σας, αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο σας, με κάθε τρόπο που δυνάμεθα ως κεντρική υπηρεσία», κατέληξε.