ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ – Σε εγρήγορση για την εξόρυξη υδρογονανθράκων

Νέα

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο δήμος Ζαγορίου καθώς απόψε το βράδυ συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έναρξη των ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θέση «Βρύση Πασά», στην τοπική κοινότητα των Ασπραγγέλων.
Σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Σπύρου- που μίλησε τηλεφωνικά στο Itv, ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες, οι διαδικασίες προετοιμασίας των σεισμικών ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων
Η επέμβαση, σύμφωνα με τον δήμαρχο γίνεται σε ιδιωτικές εκτάσεις και θα επεκταθούν στις δημόσιες εκτάσεις ακολούθως σύμφωνα με όσα αναφέρει. Αυτό το σενάριο θέλουν να ανακόψουν και να μην συνεχιστούν οι όποιες εργασίες γίνονται στον ευρύτερο χώρο.
Το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου έχει διατυπώσει την άρνησή του και τώρα έρχεται να «επικαιροποιήσει» αυτή την άρνηση που έχει κυρίως σχέση με το φυσικό κάλλος της περιοχής αλλά και με την τουριστική ανάπτυξη που πολλοί πιστεύουν ότι θα χαθεί εάν προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν την έρευνα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό του «κατά πόσο τηρείται η εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς εκφράζονται αντιρρήσεις από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Βόρειας Πίνδου για το χρόνο που επελέγη να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ