ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ -Στόχος η ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών του δήμου

Νέα

Ο κ. Καψάλης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους πολίτες που υποστήριξαν την παράταξη στις εκλογές

Την ενίσχυση της οικονομικής αυτονομίας και αυτοτέλειας του δήμου, καθώς επίσης και την ενίσχυση των αναπτυξιακών του προοπτικών και η αξιοποίηση το πολιτιστικού αποθέματος και του φυσικού περιβάλλοντος έθεσε σαν βασικούς στόχους και προγραμματικούς άξονες της δημοτικής αρχής στο δήμο Πωγωνίου, ο  επανεκλεγείς δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης σε χθεσινές του δηλώσεις στα τοπικά μέσα από τον Παρακάλαμο.

Ο κ. Καψάλης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους πολίτες που υποστήριξαν την παράταξη στις εκλογές, αναδεικνύοντάς την μεγάλη νικήτρια με μία εύκολη επικράτηση και ποσοστό 77,8% το μεγαλύτερο που έχει πάρει ποτέ ο ίδιος συνδυασμός και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί ιστορικά στον δήμο Πωγωνίου.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου τόνισε πως το μεγάλο ποσοστό συνιστά τεράστια τιμή των πολιτών απέναντι στη δημοτική αρχή αλλά παράλληλα αυξάνει και το βάρος της ευθύνης που αισθάνεται η παράταξη έναντι των πολιτών και του τόπου.

«Είναι αλήθεια πως ούτε εμείς περιμέναμε το ποσοστό αυτό. Είναι γεγονός όμως ότι τα θεμέλια για αυτό που θέλουμε να κάνουμε στην περιοχή τα έχουμε ήδη βάλει. Θέλουμε να αποκτήσουμε την οικονομική αυτοτέλεια του δήμου και αυτό το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό με τα έσοδα από τις ΑΠΕ. Επιζητούμε την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών με μοχλό την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και θέλουμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό απόθεμα και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Η ερήμωση της υπαίθρου βέβαια είναι ένα θέμα που αγγίζει τον δήμο Πωγωνίου καθώς στην τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 2.000 άτομα.

«Γι’ αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος που επιμένουμε προς την Πολιτεία ότι πρέπει αφενός να βελτιωθούν οι αναπτυξιακές υποδομές και αφετέρου να δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και την εγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιοχή. Είναι αδύνατο σήμερα με ένα ποσό επιδότησης 20.000 ευρώ να περιμένουμε ότι θα ασχοληθούν οι νέοι με τον πρωτογενή τομέα», ανέφερε ο κ. Καψάλης.