ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Μαζί με τους κάδους απαιτείται και οικολογική συνείδηση

Νέα

Η επέκταση του δικτύου των υπογειοποιημένων κάδων είναι ένα βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της συσσώρευσης απορριμμάτων αλλά όχι το μοναδικό, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρτσίδη να σημειώνει πως χρειάζεται και η αντίστοιχη οικολογική συνείδηση από τους πολίτες και κυρίως τους καταστηματάρχες.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν εννέα συστήματα και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν προστεθεί έξι ακόμη, ενώ στόχος είναι να φτάσουν συνολικά τα 25. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει ο τρόπος αποκομιδής απορριμμάτων στο εμπορικό και το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κατηρτσίδης πέρα από υπηρεσιακό έλλειμμα υπάρχει και έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ειδικότερα των υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει. «Ο Δήμος οφείλει με τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι νέοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, να τους ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παράλληλα οι πολίτες και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες να μην έχουν την αντίληψη ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν όποτε το επιλέξουν. Ίσως είναι ώρα με την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας να μπούμε και στη λογική των προστίμων», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.
Το επόμενο βήμα για το Δήμο Ιωαννιτών είναι η προμήθεια τεσσάρων ακόμη κάδων για την περιοχή Σιαράβα, αλλά και την περιοχή που θα αναπτυχθεί το Open Mall στο παλιό ιστορικό κέντρο.
«Στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε ήδη εντάξει ένα έργο τηλεδιαχείρισης των κάδων και φιλοδοξία της υπηρεσίας είναι να λειτουργήσει ένα αυτόνομο τμήμα που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα υπογειοποιημένα συστήματα», κατέληξε.