ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Γιορτάστηκε με δεντροφύτευση η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Νέα

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1971 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, είναι παράλληλα και η πρώτη μέρα της Άνοιξης. Ένα δίπολο που συνδέει την ελπίδα του ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας με τον ρόλο του δάσους στο μέλλον αυτό.
Είναι παράλληλα μια ημέρα, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των φορέων για τον ρόλο, την προστασία και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τοπική Κοινότητα Μπιζανίου και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή παιδιών της Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «Όλγα Ντόντη – Οικονόμου» προχώρησαν στη φύτευση 30 αμυγδαλιών στο Κολωνιάτι, στο δρόμο προς τον προφήτη Ηλία.
Οι αμυγδαλιές, διάφορων ποικιλιών ήταν δωρεά του κατοίκου της περιοχής, Θωμά Κολιού.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ελένη Βασιλείου, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπιζανίου, Ευάγγελος Παππάς.
«Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας είναι μια ευκαιρία για περεταίρω ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από θέματα αειφορίας και περιβάλλοντος. Δεν αρκεί όμως από μόνη της για να αλλάξει τις συνήθειες μας και να μας κάνει να αγαπήσουμε πραγματικά τη φύση. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πρασίνου πραγματοποιεί ανάλογες ενημερωτικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χαίρομαι γιατί σήμερα ένας συμπολίτης μας συμμετείχε εθελοντικά και ενεργά στην δράση μας κι εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι», δήλωσε η κ. Βασιλείου.

Χρ. Τσιρογιάννης: Χρέος μας το καθαρό περιβάλλον

Μήνυμα με αφορμή την ημέρα έστειλε και ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι χρέος μας δουλεύουμε συστηματικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ένα καθαρό περιβάλλον. Στην Άρτα έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον και στην πόλη μας το περιαστικό δάσος στο Λόφο Περάνθης. Ως Δήμος Αρταίων, για να διαφυλάξουμε το περιαστικό αυτό δάσος, έχουμε ήδη δημιουργήσει μια αντιπυρική ζώνη δίπλα στο Νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες μιας δεύτερης αντιπυρικής ζώνης, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη εγκαταστήσει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, πυροσβεστικά υδροστόμια και δεξαμενή νερού στο Λόφο Περάνθης».