ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-Ξεκινά η λειτουργία νέων υπόγειων κάδων

Νέα

Σήμερα Τρίτη 09/02/2021 ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων και στα άλλα τρία σημεία στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σήμερα Τρίτη 09/02/2021 ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων και στα άλλα τρία σημεία στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Ένα σύστημα υπογείων κάδων βρίσκεται στην οδό Σελλών (στη λαϊκή αγορά) και τα άλλα δύο στην οδό Κύπρου (ένα στη συμβολή με την οδό Φ. Μιχαλά και ένα στο ύψος της οδού Δαγκλή). Έτσι, με ένα δίκτυο έξι διπλών υπόγειων κάδων ο Δήμος ευελπιστεί να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες εναπόθεσης απορριμμάτων και να βελτιώσει την ποιότητα ζωή στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι στους υπόγειους κάδους τοποθετούνται σύμμεικτα οικιακά (μη ανακυκλώσιμα) απορρίμματα, καλά κλεισμένα σε σακούλες. Για την εισαγωγή των απορριμμάτων πατάτε απλά με το πόδι το πεντάλ της χοάνης τροφοδοσίας για να ανοίξει το καπάκι. Έπειτα, μπορείτε να αποθέσετε τη σακούλα εντός της χοάνης.
-Μην αφήνετε τις σακούλες απορριμμάτων δίπλα στους υπόγειους κάδους.
-Μην παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μπροστά από τους υπόγειους κάδους.
-Μην ρίχνετε τα σύμμεικτα (μη ανακυκλώσιμα) απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, που βρίσκονται δίπλα από τους υπόγειους κάδους.