ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ – Αποκατάσταση με γρήγορα βήματα

Νέα

Από τη Δευτέρα έπιασε και πάλι δουλειά ο ανάδοχος στη Γέφυρα Πλάκας με τον δρόμος πρόσβασης από το εργοτάξιο μέχρι το γεφύρι να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, είχε βρεθεί λύση με ιδιώτες που παραχώρησαν δικές τους εκτάσεις ώστε να υπάρχει πρόσβαση και από άλλα σημεία.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι άλλωστε το γεγονός πως οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα και ανεξάρτητα από τον όγκο του νερού που θα «κατεβάσει» ο Άραχθος είτε λόγω βροχοπτώσεων είτε από το λιώσιμο του χιονιού στα ορεινά.
Έτσι, ο Γ. Σεντελές πέρασε από το στάδιο της αισιοδοξίας στην απόλυτη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα εργασιών θα τηρηθεί στο ακέραιο και το γεφύρι θα είναι και πάλι όρθιο το αργότερο στα τέλη Οκτωβρίου του 2019.
Στην ταχύτητα με την οποία κινούνται οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας σύμμαχος είχε σταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο καλός καιρός, που επέτρεψε στον ανάδοχο εργολάβο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους τοπικούς φορείς που είχαν αναλάβει την ευθύνη για το πρώτο σκέλος των εργασιών, να φτάσει μέχρι και την τοποθέτηση του μεταλλότυπου.