Διαβεβαιώσεις για την παραμονή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Νέα

Η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Άρτας για το ζήτημα

Σχετικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από την Άρτα στα Ιωάννινα τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς επισημαίνοντας πως δεν τίθεται θέμα μεταφοράς, πως υπάρχουν κτηριακά ζητήματα στα τμήματα της Άρτας που πρέπει να λυθούν και πως η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων πρέπει να αντιμετωπίζεται με περιφερειακή και όχι τοπική συνείδηση.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Άρτα.

Οι σαφείς διευκρινήσεις που έδωσαν τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αλμπάνης σε συνέντευξή του, όσο και η τοποθέτηση του Αντιπρύτανη κ. Πασχόπουλου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας ως προς την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται κανένα απολύτως ζήτημα μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στα Ιωάννινα.

Άλλωστε στο νόμο με τον οποίο ενσωματώθηκαν οι τέως σχολές του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναφέρεται ρητά ότι η έδρα της εν λόγω σχολής είναι η Άρτα.

Τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές που έχουν έδρα την Άρτα είναι διαφορετικά και χρήζουν άμεσης επίλυσης ώστε να καταστούν βιώσιμες και ν’ αναπτυχθούν προς όφελος της Άρτας.

Το ζήτημα της στέγασης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και των κτηριακών υποδομών γενικότερα, έχει τεθεί από τη Διοίκηση του Τμήματος και θα πρέπει οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Υπουργείο Παιδείας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη σωστή λειτουργία της Σχολής. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι αρωγός σε κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος.

Συγχρόνως δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το θέμα της μείωσης των εισακτέων φοιτητών – κυρίως στη Γεωπονική Σχολή – λόγω της κατώτερης βάσης εισαγωγής που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Θα πρέπει να προβληματιστούμε με το ενδεχόμενο η μείωση των φοιτητών σε βάθος χρόνου να φέρει το μαρασμό και στο τέλος την παύση λειτουργίας της Σχολής, η οποία αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για την Άρτα.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το θέμα της απουσίας περιφερειακής συνείδησης από πάρα πολλούς τόσο στην Άρτα αλλά και στην Ήπειρο γενικότερα. Είναι αρκετοί αυτοί που δημιουργούν ένα κλίμα μιζέριας και συνδρόμου κατωτερότητας έναντι των Ιωαννίνων, στα οποία αποδίδουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρτα και η ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια Ηπείρου αντιμετωπίζει ενιαία όλα τα προβλήματα και βλέπει την Ήπειρο ως αδιαίρετο σύνολο. Θα πρέπει να αποκτήσουμε όλοι περιφερειακή συνείδηση και να σταματήσει η δαιμονοποίηση των Ιωαννίνων που στο τέλος δρα αποπροσανατολιστικά απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας».