Διαρρήκτες «ρημάζουν» επαγγελματικά γραφεία – Τρία περιστατικά στο ίδιο κτήριο

Νέα

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές έχουν διαρρήξει επιτήδειοι επαγγελματικά γραφεία, που στεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα στα Ιωάννινα, με στόχο να κλέψουν κυρίως ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Αρχικά, το περασμένο έτος άγνωστος δράστης (ή δράστες) είχε κάνει απόπειρα να εισέλθει από ανασφάλιστο παράθυρο σε δικηγορικό γραφείο χωρίς επιτυχία και επέστρεψε μία εβδομάδα αργότερα για να ολοκληρώσει το έργο του, κλέβοντας έναν φορητό υπολογιστή και χωρίς να προκαλέσει κάποια ζημιά. Η αστυνομία είχε βρει δύο δακτυλικά αποτυπώματα, όχι αρκετά ευκρινή όμως, και με αυτή την υπόθεση φαίνεται να συνδέονται δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί κάποιο διάστημα αργότερα για κλοπές δίκυκλων οχημάτων. Στο αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο βρίσκεται στον τέταρτο όροφο και για να το προσεγγίσει ο δράστης χρειάστηκε να κάνει επικίνδυνο άλμα από διάδρομο του κτηρίου ρισκάροντας να πέσει στο κενό.
Λίγους μήνες μετά το πρώτο περιστατικό, σημειώθηκε δεύτερη διάρρηξη σε άλλο δικηγορικό γραφείο με παρόμοιο τρόπο, με τον διαρρήκτη να εισέρχεται δηλαδή από ανασφάλιστο παράθυρο. «Λεία» ήταν και αυτή τη φορά ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ενώ ο δράστης είχε ψάξει στο συρτάρια και τους αποθηκευτικούς χώρους του γραφείου προφανώς θέλοντας να βρει μετρητά ή κάποιο αντικείμενο αξίας.
Μετά το δεύτερο περιστατικό και με πρωτοβουλία της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος αντικαταστάθηκαν τα παλιά παράθυρα με νέα, υψηλότερης ασφάλειας, στα πιο «ευάλωτα» επαγγελματικά γραφεία.
Παρά ταύτα σημειώθηκε και τρίτο περιστατικό, κατά πάσα πιθανότητα τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, αυτή τη φορά όμως σε τεχνικό γραφείο, με τον δράστη να κλέβει και αυτή τη φορά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει πάρει και κάποιο άλλο αντικείμενο. Και σε αυτή την περίπτωση ο διαρρήκτης μπήκε στο γραφείο από παράθυρο ρισκάροντας να πέσει από τον τέταρτο όροφο.
Για αυτές τις υποθέσεις δεν είναι γνωστό αν ευθύνεται ένας ή περισσότεροι δράστες ούτε αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο/ πρόσωπα, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως δεν λογαριάζουν τον κίνδυνο.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ