Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ: «Μεγάλη προσοχή από τους πολίτες»

Νέα

Στο Νομό Ιωαννίνων βρίσκεται ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπύρος Βαρσάμης.
Ο ρόλος του κ. Βαρσάμη, όπως ο ίδιος δήλωσε μιλώντας τηλεφωνικά στο Itv, είναι επιχειρησιακός και βρέθηκε εδώ στην περιοχή μας προκειμένου να συντονίσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες κατάσβεσης στα πολλά πύρινα μέτωπα και ειδικά στο Ελεύθερο Κόνιτσας όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας καθώς είναι ορεινή δασική περιοχή.
Ο κ. Βαρσάμης αναφέρθηκε στην εκδήλωση πολλών πύρινων μετώπων, λέγοντας πως η ανομβρία αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο.

Αποτέλεσμα του ανθρώπινου παράγοντα οι πυρκαγιές
Όπως είπε οι περισσότερες φωτιές είναι αποτέλεσμα του ανθρώπινου παράγοντα πλην κάποιων που ξεκινούν από φυσικά φαινόμενα όπως οι κεραυνοί.
«Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και φυσικά να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική προκειμένου να είναι άμεση η επέμβασή μας», είπε ενώ ερωτηθείς για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες ανέφερε ότι είναι υψηλό το επίπεδο και ευχήθηκε να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος της περιόδου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ