ΔΕΥΑΙ  – Έγκριση για είκοσι νέες προσλήψεις

Νέα

Την απόφαση που είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα πλαίσια της συμπληρωματικής της 3Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η απόφαση περιλαμβάνει είκοσι νέες προσλήψεις κυρίως τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων και εργατών, ειδικότητες δηλαδή που έχει άμεση ανάγκη η επιχείρηση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο ώστε η επιχείρηση να καλύπτει καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν στο δίκτυο.

Απαντώντας στο θέμα της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων για το οποίο είχε πάρει απόφαση η προηγούμενη διοίκηση και ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τόνισε ότι ήταν γνωστό σε αυτή πως εκ του νόμου απαγορευόταν μια τέτοια μεταβολή λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους αλλά και στις μετεκλογικές μέχρι την ανάληψη των νέων αρχών.

Μάλιστα κατέθεσε και σχετική επιστολή του πρώην δημάρχου για παρεμφερές ζήτημα στην οποία γινόταν σαφείς αναφορές στις απαγορεύσεις αυτές.

Η νέα διοίκηση η οποία ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Οκτωβρίου ενημερώνεται για όλα τα θέματα και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ενημερώσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προτεραιότητες και τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει.

 

Έγκριση από τα «Ιωάννινα 2023»

Την παραπάνω απόφαση ενέκρινε και η παράταξη «Ιωάννινα 2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη εξηγώντας την απόφασή της μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

«Η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, παρουσιάζοντας κέρδη και μειώνει σταδιακά τις συσσωρευμένες ζημιές που προέρχονται από παλαιότερες διαχειριστικές περιόδους.

Όμως οι εμπορικές υποχρεώσεις της εταιρείας, οι δανειακές υποχρεώσεις, το χρέος προς το Δήμο Ιωαννιτών και το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, παραμένουν υψηλά και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, αλλά επιβάλλουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, μείωση του κόστους λειτουργίας και στοχευμένες επενδύσεις σε προσωπικό και σε σύγχρονες υποδομές.

Υπερψηφίσαμε την πρόσληψη των 20 υπαλλήλων με κύριο κριτήριο ότι το 65% των προσλαμβανόμενων (13 στους 20) θα εργαστεί σε υπηρεσίες «εκτός γραφείου» (πεδίου), που αποτελεί και το κύριο πρόβλημα της ΔΕΥΑΙ, απαιτώντας ταυτόχρονα να ληφθεί μέριμνα, ώστε η ανάληψη των καθηκόντων των νεοπροσλαμβανόμενων να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα όσον αφορά το καθηκοντολόγιό τους, και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να προσλαμβάνεται εργάτης ή υδραυλικός, και μετά από 3 μήνες θα μετατρέπεται σε υπάλληλο γραφείου», σημειώνεται σχετικά.