ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – 453 δωρεάν εξετάσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού

Νέα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ακόμη ένα ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού στην πόλη της Άρτας.
Για άλλη μία φορά η δράση της προληπτική ιατρικής του Οργανισμού πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων και με την πολύτιμη βοήθεια του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας, κινητοποιώντας και ενώνοντας Υγειονομικούς Φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν.
Από τις 21 έως και τις 25 Οκτωβρίου, εθελοντές γιατροί στελέχωσαν τα τέσσερα αυτόνομα ιατρεία του «Ιπποκράτη», πραγματοποιώντας 453 προληπτικές εξετάσεις, σε 246 παιδιά έως 17 ετών και μαθητές του Δήμου Αρταίων.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 96 παιδιατρικές εξετάσεις, 240 οδοντιατρικές εξετάσεις, 39 οφθαλμολογικές εξετάσεις και 78
ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις.
Στους γονείς παρέχεται ενημέρωση για την υγεία των παιδιών και αν κριθεί απαραίτητο παραπεμπτικό για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Η εθελοντική συμμετοχή των γιατρών και η ανιδιοτελής παροχή των υπηρεσιών τους επεσήμανε σε όλους μας ότι όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν την πρόσβαση και το δικαίωμα στην Υγεία.