Δεσμοί φιλίας και άνοιγμα συνεργασίας με το δήμο Ζίτσας

Νέα

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο δήμαρχος του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ της Γερμανίας, στο δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο. Η αντιπροσωπεία του δήμου έφτασε στο δημαρχείο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο με τον οποίο αντάλλαξαν σκέψεις διεύρυνσης των σχέσεων των δυο δήμων ενώ αντάλλαξαν και δώρα.
Ο κ. Μιχάλης Πλιάκος καλωσόρισε τον δήμαρχο λέγοντας: «Η ανταλλαγή επισκέψεων έχουν πάψει να είναι εθιμοτυπικές και παίρνουν χαρακτήρα βαθιάς φιλίας και αδελφοσύνης. Η αρχή έγινε πριν τρία χρόνια με την δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος. Οι δεσμοί αυτοί συνεχίστηκαν και με την ανταλλαγή επισκέψεων. Σήμερα, με την παρουσία σας εδώ ευελπιστούμε να διευρύνουμε τους δρόμους συνεργασίας και κοινών δράσεων στους τομείς: του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων. Ευχαριστούμε και δεχτείτε ως ένδειξη καλής συνεργασίας αναμνηστικά δώρα αντιπροσωπευτικά του πολιτισμού και της παράδοσής μας» είπε ο κ. Πλιάκος.
Το ίδιο ικανοποιημένος για τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί και ο δήμαρχος του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ της Γερμανίας.

Προώθηση αρωματικών φυτών
Η προώθηση και προβολή των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών στην αγορά της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας αποτέλεσε μεταξύ άλλων, αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των Δημάρχων Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και Σανκτ Λεόν-Ροτ Alexander Eger.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ στο Δήμο Ζίτσας και στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο Δήμοι την τελευταία τριετία με τη δωρεά από την πλευρά του Δήμου της Γερμανίας ενός πυροσβεστικού οχήματος.
Στόχος της επίσκεψης είναι η διεύρυνση της μέχρι σήμερα συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο Δήμοι και σε άλλους τομείς.
Στη συνάντηση των δύο πλευρών, που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Ζίτσας εξειδίκευσε την πρότασή του ζητώντας από τον κ. Eger να εξετάσουν από κοινού τρόπους προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων και ειδικότερα των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών στα καταστήματα της γερμανικής αγοράς. Μια πρόταση που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κ. Eger ο οποίος δεσμεύτηκε πως με την επιστροφή του στο Σανκτ Λεόν-Ροτ θα κάνει όλες τις απαραίτητες συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων για την προώθηση των εν λόγω προϊόντων στις προθήκες τους προς πώληση.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Σανκτ Λεόν-Ροτ πρότεινε στον κ. Πλιάκο τη διοργάνωση συναυλιών με τη μπάντα το Δήμου του σε επιλεγμένους χώρους του Δήμου Ζίτσας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ