ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – Αναζήτηση χρηματοδότησης για το δεύτερο Κλειστό

Νέα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει τους περιφερειάρχες όλης της χώρας στην Αθήνα για σύσκεψη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί μαζί τους και προφανώς θα τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα της εκάστοτε περιφέρειας και θα συζητηθούν διεξοδικά.
Ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους περιφερειάρχες της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.
Η συνάντηση είναι στα πλαίσια του προγραμματισμού του πρωθυπουργού που εξ΄ αρχής είχε δηλώσει ότι θα προωθήσει συναντήσεις με τους δεκατρείς περιφερειάρχες ώστε ο ίδιος να ενημερώνεται δια ζώσης για τα μεγάλα θέματα της εκάστοτε περιφέρειας της χώρας και να προωθούνται λύσεις.
Στην συνάντηση που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε και ο κ. Θεοδωρικάκος λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως έχει μεγάλη σημασία η επιλογή της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να μιλάει απευθείας με τους δεκατρείς περιφερειάρχες της χώρας.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Αθλητισμού
Στο μεταξύ, οι προοπτικές και οι δυνατότητες της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, την Κυριακή, το μεσημέρι.
Στο πλαίσιο αυτό τέθηκαν υπόψη του Υφυπουργού εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή του Β΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων (Πανηπειρωτικό), για το οποίο ο Περιφερειάρχης προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την προώθηση πρόσφατα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του φακέλου με τις μελέτες κλπ, ζητώντας την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.
Από πλευράς Υφυπουργού τονίστηκε ότι αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα και θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, καθώς δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ