Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αλέξανδρος Λάμπρου για την ΔΕΕΠ

Νέα

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στη ΔΕΕΠ ΝΔ Ιωαννίνων ο κ. Αλ. Λάμπρου.

Μετά τον πρώην πρόεδρο Θοδωρή Τζαρούχη και ο αντιπρόεδρος δεν θα μπει στην διαδικασία εκλογής λέγοντας ότι είναι καιρός να αναλάβουν και νέα πρόσωπα ρόλο και ευθύνη.

Η επιλογή, όπως ο ίδιος δηλώνει, σχετίζεται με την ανάγκη ανανέωσης των προσώπων. Άλλωστε το απερχόμενο προεδρείο έχει ήδη συμπληρώσει 3,5 χρόνια.

Η  θητεία είχε λήξει αλλά εξαιτίας της πανδημίας δόθηκε παράταση και μετατοπίστηκε ο χρόνος των εσωκομματικών εκλογών. Στις εσωκομματικές εκλογές θα εκλεγούν επίσης  μέλη των διοικητικών συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των συνέδρων.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ η ψηφοφορία μπορεί να γίνει είτε δια ζώσης με προσέλευση στην κάλπη είτε  μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων όπου θα δοθεί το δικαίωμα στα μέλη να συμμετάσχουν ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων.

Στην επίσημη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας στην ενότητα “Εσωκομματικές Εκλογές” υπάρχει η εγκύκλιος των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία.

«Πάντα υπήρχαν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις»

Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ. Λάμπρου ρωτήθηκε για την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και για την πρόσφατη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά όπου φάνηκε να υπάρχει μια δυσαρέσκεια από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού για τις «εισροές» άλλων στελεχών από άλλους χώρους: «Η Νέα Δημοκρατία είχε πάντα εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίπαλος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία» ανέφερε ο κ. Λάμπρου μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την δυσαρέσκεια που καταγράφηκε ειδικά μετά τις πυρκαγιές ο κ. Λαμπρου υποστήριξε ότι «μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης είναι λογικό να υπάρχει και δυσαρέσκεια. Όταν κάποιος δουλεύει είναι λογικό ότι μπορεί να κάνει λάθος χειρισμούς και να απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις. Αυτό συμβαίνει όταν παράγεται» απάντησε υπεραμυνόμενος του κυβερνητικού έργου και των χειρισμών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ