Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία της ΠΕ Πρέβεζας

Νέα

Για μία χρονιά ακόμη θα λειτουργήσει το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, περιλαμβάνοντας σχολεία από 77 ομάδες δήμων σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, καθημερινά θα μοιράζονται σε 185.311 μαθητές και μαθήτριες παρασκευασμένα γεύματα, με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής, με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη με την ηγεσία του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Στόχος του υπουργείου, είναι η έναρξη του προγράμματος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κ. Καμπουράκης έθεσε το ζήτημα των σχολικών γευμάτων σε σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας, το οποίο επισήμανε και ο βουλευτής Πρέβεζας, Κ. Μπάρκας σε σχετική του ανακοίνωση.
Όπως λέει ο βουλευτής «Παρά τις διαβεβαιώσεις διαφόρων αρμοδίων και μη, ότι φέτος, μετά και από Ερώτηση που κατατέθηκε πέρσι σχετικά με τους λόγους που τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας μένουν εκτός, θα γινόταν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ενταχθούν τα σχολεία του Νομού στο Πρόγραμμα, εντούτοις οι μαθητές του Νομού Πρέβεζας μένουν εκτός».

Η κα. Μιχαηλίδου σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποιεί το υπουργείο με γνώμονα την ενίσχυση δομών και περιοχών που το έχουν ανάγκη. «Τα σχολικά γεύματα είναι μια μεγάλη πολιτική του υπουργείου μας. Δυστυχώς, δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι δομές, αλλά προσπαθούμε με την έναρξη της χρόνιας να υπάρχει διανομή σχολικών γευμάτων. Αυτή τη χρονιά δεν υπάρχει νέα διαγωνιστική διαδικασία και εξαιτίας του κορωναϊού δεν θα μπουν άλλες περιοχές. Ωστόσο, θα ακούσουμε όλα τα αιτήματα με ενδιαφέρον και θα τα δούμε την επόμενη χρονιά», απάντησε η υφυπουργός.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ