Χειροπέδες σε 584 άτομα τον Οκτώβριο

Νέα

Τις 584 έφτασαν οι συλλήψεις σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα τον Οκτώβριο, με τις περισσότερες (315) να αφορούν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ επτά συλλήψεις αφορούν διακινητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι υπόλοιπες συλλήψεις έχουν ως εξής: μία για ανθρωποκτονία, μία για ληστεία, 42 για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών», 17 για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων», 18 για κλοπές – διαρρήξεις, 60 για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, 26 για εξύβριση, σωματικές βλάβες, επτά για ενδοοικογενειακή βία, δώδεκα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), δέκα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, δύο για απείθεια και αντίσταση, 17 πλαστογραφία / ψευδής ανωμοτί κατάθεση/ ψευδής καταμήνυση, μία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και 55 για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.).

Ακόμη εξιχνιάστηκαν
-Μία υπόθεση απόπειρα ανθρωποκτονίας
-Μία υπόθεση ληστείας
-41 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
-31 υποθέσεις ναρκωτικών
-Τέσσερις υποθέσεις απάτης
-Δεκαπέντε υποθέσεις περί όπλων
-Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Στα 250 κιλά η κατασχεθείσα κάνναβη

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
-Κάνναβη: 250 κιλά και 614,34 γραμμάρια
-Ηρωίνη: 115,37 γραμμάρια
-Δενδρύλλια κάνναβης: 22
-Ναρκωτικά χάπια: 22
-Όπλα διαφόρων ειδών: 10
-Φυσίγγια: 131
-Χρηματικό ποσό: 2.857,75 ευρώ
-Πακέτα λαθραίων τσιγάρων: 250
-Λαθραίος καπνός: 2 κιλά και 250 γραμμάρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ