Αυξάνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Νέα

Κατολίσθηση στη Δαφνωτή Άρτας–Πλημμύρες στην Πεδινή

Σπίτια του οικισμού στην ΤΚ Δαφνωτής της ΔΕ Ξηροβουνίου του δήμου Αρταίων απειλούνται από την κατολίσθηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η ανησυχία αυξάνεται όσο συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις.
Το βουνό έχει μπει στα νερά του Αράχθου, ενώ το φαινόμενο παρακολουθεί το ΙΓΜΕ που συνιστά την προσοχή των κατοίκων ειδικά στις μετακινήσεις τους, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι κάτοικοι έχουν ήδη αιτηθεί μέσω της Κοινότητας και του δήμου την άμεση εκτέλεση προστατευτικών έργων για τον οικισμό, πριν να είναι πολύ αργά.
Συγκλονιστικές εικόνες από την κατολίσθηση κατέγραψαν στις εναέριες λήψεις με drone, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γ. Παίδαρος και ο Γρηγ. Καλοκαίρης.

Πλημμύρες στην Εγνατία

Από την άλλη πλευρά, τα πλημμυρικά φαινόμενα, που ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν στην πράξη με συντονισμένο τρόπο, έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην Εγνατία.
Η στάθμη των νερών στην περιοχή δίπλα στα δύο ρεύματα της Εγνατίας στην Πεδινή έχει ανέβει επικίνδυνα και αν οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν για κάποιες ακόμη ημέρες, είναι βέβαιο, ότι θα χρειαστούν εκ νέου αντίστοιχες παρεμβάσεις με αυτές των προηγούμενων ετών, με χιλιάδες κυβικά αμμοχάλικου επί του αυτοκινητόδρομου, ως αντιπλημμυρική θωράκιση. Η ποσότητα των νερών που φτάνει στην περιοχή, όπου υπάρχουν και οι καταβόθρες είναι αδύνατο να αποφορτιστεί από αυτές, ενώ έντονη είναι η ανησυχία και των κατοίκων αλλά κυρίως των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έχουν και στο παρελθόν υποστεί μεγάλες καταστροφές από το πλημμυρικό φαινόμενο.