ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ – Ίσες αποστάσεις από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Νέα

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι με το υπουργείο Υποδομών καταβάλλουν οι βουλευτές μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το θέμα της σύνδεσης της Ιόνιας με την Κακαβιά. Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα πολλών φορέων καθώς υποστηρίζουν ότι θα ανοίξει νέους δρόμους για την Ήπειρο και φυσικά θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης.
Επρόκειτο άλλωστε για ένα έργο ώριμο και όλοι ανέμεναν να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Αντ’ αυτού μια απάντηση σε αναφορά του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γιώργου Αμυρά ξεσήκωσε αντιδράσεις σε όλους τους τοπικούς φορείς ζητώντας συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Καραμανλή ώστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι με το έργο η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Για τις εξελίξεις γύρω από τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά μίλησε ο πρώην Υπουργός και νυν κυβερνητικός βουλευτής, Σταύρος Καλογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για «υπηρεσιακή πρόταση». Όπως ανέφερε «Μπορεί οποιοδήποτε στέλεχος του εκάστοτε Υπουργείου να έχει μια άποψη για ένα θέμα. Αυτό δεν δεσμεύει την πολιτική ηγεσία», είπε ενώ ερωτηθείς για το εάν υπήρξε «αστοχία» ο κ. Καλογιάννης έσπευσε να τονίσει ότι είχε συνεργασία και επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον υπουργό και παρέπεμψε σε εκείνον τις μελλοντικές ανακοινώσεις.
Ο κ. Αμυράς που με την αναφορά του έφερε το θέμα στο προσκήνιο είπε ότι: «Είναι θετικό ότι με την αναφορά μου μάθαμε ποιες είναι οι σκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων για το έργο αυτό. Ξεκαθαρίζω και το τονίζω των υπηρεσιακών παραγόντων. Ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά» είπε για να σπεύσει να υπογραμμίσει ότι «οι γιαννιώτες δεν θα κάνουν πίσω. Στηρίζω τη λογική που λέει ότι το έργο είναι απαραίτητο και έχει όλες τις μελέτες για να κατασκευαστεί».
Κληθείς να σχολιάσει γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν άλλη άποψη είπε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό για να χρηματοδοτήσει τις μελέτες. Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας και των κλιματικών αλλαγών στρέφει τις χρηματοδοτήσεις σε άλλα μέσα μετακίνησης και όχι στους αυτοκινητόδρομους. Πάντως τίποτα δεν έχει τελειώσει» κατέληξε ο κ. Αμυράς.

Συνάντηση στο Υπ. Υποδομών την επόμενη εβδομάδα

Με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επικοινώνησε την Παρασκευή το απόγευμα ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλή και τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό συνάντησης την προσεχή εβδομάδα του Υπουργού με τον ίδιο και τους δημάρχους με θέμα συζήτησης την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.
Η επικοινωνία ήταν αποτέλεσμα εγγράφου αιτήματος του Περιφερειάρχη την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου προς τον Υπουργό για άμεση συνάντηση για τους διευρωπαϊκούς άξονες και σημερινή κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων Ζίτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου και Κόνιτσας- μετά από συνάντηση που είχαν για το ίδιο θέμα- με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υποδομών και Ανάπτυξης.
Η ακριβής ημερομηνία συνάντησης θα καθοριστεί μετά την επιστροφή του Υπουργού Υποδομών από το εξωτερικό.