ΑΡΤΑ – Συμπλοκές με πυροβολισμούς στο Εκθεσιακό Κέντρο

Νέα

Υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, ενός 27χρονου αλλοδαπού και ενός 27χρονου Έλληνα, που έλαβαν χώρα μετά τα μεσάνυκτα της Τρίτης στην Άρτα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτη στην Πρέβεζα και στον Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, τρεις Έλληνες, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, οι πέντε δράστες, ενεργώντας από κοινού, πυροβόλησαν με όπλο σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα.
Στη συνέχεια, ανωτέρω δράστες, εισήλθαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο με άλλα άτομα, κατά τη διάρκεια του οποίου επιτέθηκαν σε 27χρονο ημεδαπό, προκαλώντας του με τη χρήση βίας, σωματικές βλάβες, ενώ ο 42χρονος δράστης πυροβόλησε εναντίον του 27χρονου χωρίς να τον τραυματίσει.
Στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν από τους χώρους που έλαβαν χώρα οι συμπλοκές: πιστόλι, 5 κάλυκες των 9mm, φυσίγγιο των 9mm, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και τέσσερα τμήματα μεταλλικής ράβδου, 2 ξύλινα καδρόνια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, εκ των οποίων ο ένας παραμένει νοσηλευόμενος.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.