ΑΡΤΑ -Μπαίνουν led στην Περιφερειακή Οδό

Νέα

Την Τρίτη υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη ένα έργο για τον ηλεκτροφωτισμό όλης της Περιφερειακής Οδού με φωτισμό τύπου LED και πύκνωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, το προηγούμενο διάστημα πολλά σημεία της Άρτας απέκτησαν φωτισμό LED, αναβαθμίζοντας τον φωτισμό και την ασφάλεια στην πόλη μας και εξοικονομώντας χρήματα από το δημοτικό ταμείο.

Σειρά έχει τώρα η Περιφερειακή Οδός, όπου το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι αντικαταστάσεις από τον κόμβο του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα έως και το τέλος της νησίδας μετά τον κόμβο για Γραμμενίτσα.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται μεταξύ άλλων είναι:

– Εργασίες εγκατάστασης και πύκνωσης του νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού με 306 νέους ιστούς ηλεκτροφωτισμού και 407 φωτιστικά τύπου led

– Σύστημα τηλεδιαχείρησης

– Καθαίρεση των παλιών ιστών, τσιμεντοϊστών, χαλύβδινων ιστών

Το έργο προϋπολογισμού 2.075.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ηπείρου μέσω ΕΣΠΑ.

 

Γιορτάστηκε η μέρα χορού

Σε μια μεγάλη γιορτή, γεμάτη από  παραδοσιακούς ήχους, μοντέρνες και κλασικές μελωδίες, εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις σχολές σύγχρονου και μοντέρνου χορού της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Ειδικότερα, το Σάββατο 29 Απριλίου, οι εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις που έδωσαν στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Άρτας κέρδισαν το χαμόγελο αλλά και το χειροκρότημα μικρών και μεγάλων. Οι χορεύτριες και χορευτές των σχολών χορού Gym G, Αρμόνια, Σχολή Χορού-Αναγνωρισμένη από το κράτος, Arta Dance Academy, Duente και των χορευτικών  τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, Μακρυγιάννης, Σκουφάς, Λύκειο Ελληνίδων, Άνθιμος Αργυρόπουλος, Λαογραφικός Όμιλος Άρτας «Το εργαστήρι», υπό την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Λιόντου και τον άριστο συντονισμό, χάρισαν μοναδικές στιγμές αλλά και ευκαιρίες χορού σε όλους.

«Ο χορός ενώνει! Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, τις σχολές χορού και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών μας, που με το μεράκι και το άφθονο κέφι τους, μας πρόσφεραν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.

 

Γιορτή του Μάη, με μαγιάτικα στεφάνια, μουσική και μεγάλες παρέες

Με εργατικά μηνύματα αλλά και μικρές εξορμήσεις, γιόρτασαν οι Αρτινοί την Πρωτομαγιά. Στην πόλη της Άρτας, πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν το Παραποτάμιο Πάρκο, αφού πολίτες ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα του Δήμου, συγκεντρώθηκαν εκεί για να παίξουν και να πλέξουν το στεφάνι του Μάη. Η μουσική, τα παιχνίδια στην παιδική χαρά, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, το πινγκ πονγκ και οι ποδηλατάδες έδωσαν τον ρυθμό, με τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη να υπόσχεται του χρόνου ακόμη καλύτερα happening με φουσκωτά και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Την ίδια ημέρα, στον Μύτικα, κάτοικοι και επισκέπτες τιμούσαν τη Γιορτή Χελιού, με τα ψητά χέλια και την παραδοσιακή μπομπότα, να αναδεικνύουν την διατροφική παράδοση της περιοχής.

«Την Πρωτομαγιά τιμούμε τους αγώνες για αξιοπρεπείς μισθούς, για ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους. Από τον διανομέα στο μηχανάκι, μέχρι και την εργαζόμενη μητέρα, από τον υπάλληλο γραφείου μέχρι τον νεοεισερχόμενο στη δουλειά, τα μηνύματα της 1ης του Μάη μας ενώνουν όλους. Όμως, ταυτόχρονα γιορτάζουμε τη χαρά της ζωής, το ξύπνημα της άνοιξης. Και του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.