ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ – Ευτυχώς, ήταν μόνο υλικές οι ζημιές!

Νέα

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που ζούσαν! Σαν να βρισκόντουσαν σε ταινία φυσικής καταστροφής. Οι εικόνες από το σπίτι της οικογένειας Οικονόμου αποτυπώνουν τις δύσκολες ώρες που πέρασαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όταν από τον ανεμοστρόβιλο αποκολλήθηκαν τμήματα της στέγης αλλά και η τσιμεντένια καμινάδα.
Μέσα στο διώροφο σπίτι βρισκόταν εκείνη την ώρα οι οικογένειες. Η δύναμη της βροχής και του αέρα τρόμαξε τα μικρά παιδιά που ευτυχώς είχαν προλάβει και είχαν μπει στο εσωτερικό του διαμερίσματος και δεν κινδύνευσαν με σοβαρό τραυματισμό από τα κομμάτια που αιωρούνταν στη δίνη του ανέμου.
Λίγες ώρες μετά και με το πρώτο φως της ημέρας οι εικόνες αποκαλύπτουν με πόση δύναμη «χτυπήθηκε» το σπίτι στην περιοχή.
Ο κ. Οικονόμου αλλά και η μητέρα του μίλησαν για αυτό που έζησαν ενώ μέσα στην ατυχία τους νιώθουν τυχεροί μιας και κανένας δεν τραυματίστηκε.
«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει… Ακούσαμε το θόρυβο και μετά νιώσαμε την ένταση. Νομίζαμε ότι θα πάρει το σπίτι ο αέρας…», είπαν ενώ παράλληλα μίλησαν και για την άμεση επέμβαση των αρχών της πόλης καθώς έσπευσαν τόσο ο δήμαρχος όσο και άλλοι εκπρόσωποι φορέων να δουν και βοηθήσουν: «Προχώρησαν οι υπηρεσίες σε καταγραφή. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Ελισάφ και ο κ. Μαυρογιώργος» ανέφεραν, ευχόμενοι να βοηθηθούν από τις υπηρεσίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον καιρό.
Ο δήμαρχος ερωτηθείς για το θέμα απάντησε ότι: «Είναι υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα και δίπλα σε συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές», τονίζοντας ότι ήδη οι υπηρεσίες καταγράφουν τις ζημιές με προτεραιότητα την οικία στα Καρδαμίτσια.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ