Αποδίδουν καρπούς οι έλεγχοι στα προϊόντα ΠΟΠ

Νέα
  • Βάσιμες οι καταγγελίες του Αλ. Καχριμάνη

Βάσιμες αποδεικνύονται οι καταγγελίες σχετικά με τις νοθείες στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, οι οποίες ξεκίνησαν από την Ήπειρο, την Περιφερειακή αρχή και τον Αλ. Καχριμάνη.
Συμφώνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Μπακαλέξη που βρέθηκε χθες στα Γιάννενα με αφορμή την εκδήλωση της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι έλεγχοι σύντομα θα δώσουν απτά αποτελέσματα ως προς τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος και την χρήση του για την παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε καταγγείλει ο κ. Καχριμάνης.
Ο κ. Μπακαλέξης τόνισε, ασύμφωνα με ρεπορτάζ του ΙΤV, πως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είναι εκείνος που βοήθησε καθοριστικά στη διενέργεια των ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου έδωσε και μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν πλέον οι ελεγχόμενες γαλακτοβιομηχανίες. «Ανέκαθεν γινόταν έλεγχοι, όμως πλέον είναι βέβαιο ότι υπάρχει αποτέλεσμα και αυτό το αντιλαμβάνονται εκείνοι που εμπλέκονται. Καταγράφουμε συνεχώς περιστατικά που ελεγκτές μας σταματούν βυτία που μεταφέρουν γάλα έξω από βιομηχανίες και στελέχη των βιομηχανιών πλησιάζουν τους ελεγκτές δηλώνοντας άγνοια για τα βυτιοφόρα. Είναι ένα φαινόμενο παραβατικότητας που επηρεάζει και την τιμή του προϊόντος κυρίως όμως φέρνει σε δύσκολη θέση τους Έλληνες παραγωγούς», σημείωσε.
Λίγο νωρίτερα ο Αλ. Καχριμάνης παραδέχθηκε πως ο μοναδικός φορέας που στήριξε και ασχολήθηκε στην πράξη με τις καταγγελίες και το φαινόμενο είναι ο ΕΛΓΟ, ενώ την ίδια στιγμή διατύπωσε σοβαρές αιχμές και για άλλες υπηρεσίες, ακόμη όμως και για τους συναδέλφους του Περιφερειάρχες, που δεν έχουν παρέμβει σχετικά.
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, όμως η απογοήτευση είναι πλήρης και θα πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα ποιοτικά προϊόντα», ανέφερε μεταξύ άλλων.