Από την Περιφέρεια η ενημέρωση για την πανδημία

Νέα

Την επανάληψη της καθημερινής ενημέρωσης για τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου, από την Περιφέρεια ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης με ανάρτησή του.

Η τακτική ενημέρωση θα γίνεται στις 2 το μεσημέρι και μέχρι τότε θα πρέπει να δίνονται τα διαθέσιμα στοιχεία στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε την περίοδο Μαρτίου- Μαΐου και εφόσον προκύπτουν νεότερα τότε θα δίνονται συμπληρωματικά.

Το Σάββατο σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης είχε αναφερθεί σε τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο, ενώ αργότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πέντε κρούσματα, τρία στην Πρέβεζα και δύο στα Ιωάννινα, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.

Την Παρασκευή με δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης είχε ζητήσει την επιστροφή της ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο.

Στο μήνυμά του το Σάββατο, ο Αλ. Καχριμάνης ζήτησε την προσοχή των πολιτών στην τήρηση των μέτρων πρόληψης. Όπως ανέφερε:

«Αγαπητοί συμπολίτες! Η αυξητική τάση των κρουσμάτων covid-19, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό! Στην Ήπειρο έχουμε τέσσερα νέα κρούσματα. Είναι δυο ηλικιωμένοι, ένα άτομο από γειτονική χώρα κι ένα άτομο από την Βόρεια Ελλάδα που είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές.

Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση, προς όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες στην περιοχή μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε κι αναμένεται να κορυφωθούν οι μετακινήσεις προς τις παραθαλάσσιες περιοχές και τα χωριά! Κρατάμε όλοι τις αποστάσεις, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, αποφεύγουμε τους χώρους με πολυκοσμία, φοράμε μάσκες για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες!

Απευθύνομαι στους νέους, ζητώντας να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά στους χώρους διασκέδασης, αποφεύγοντας τον συνωστισμο. Όλοι πρέπει να δειξουμε στην πράξη υπευθυνότητα και να τηρούμε τις οδηγίες, για να κρατήσουμε ασφαλή την Ήπειρο».