Απευθείας πτήσεις charter για Ιταλία

Νέα

Από τις 22 Ιουλίου και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο αεροσκάφος της εταιρείας Sky Alps θα εκτελεί απευθείας πτήσεις  charter

Από τις 22 Ιουλίου και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο αεροσκάφος της εταιρείας Sky Alps θα εκτελεί απευθείας πτήσεις  charter, που θα συνδέουν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με το Μπάρι και την Κατάνια της Ιταλίας.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη σύμφωνα με το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθη Σιούτη που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των επισκεπτών και την κίνηση του αεροδρομίου καθώς ήδη είναι σε εξέλιξη και άλλες πτήσεις εξωτερικού.

Ισραήλ, Σουηδία Δανία συνδέονται ήδη με τα Γιάννενα και τώρα σειρά παίρνει η γειτονική μας Ιταλία.

Ειδικότερα κάθε Σάββατο αεροσκάφος της εταιρείας Sky Alps θα εκτελεί τις εν λόγω πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με άφιξη από την Κατάνια στις 10:25 το πρωί και αναχώρηση για το Μπάρι στις 11:15.

Αντίστοιχα, στις 14:25 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το αεροπλάνο θα επιστρέφει από το Μπάρι στα Ιωάννινα και θα αναχωρεί για την Κατάνια στις 15:15. Οι πτήσεις θα εκτελούνται για λογαριασμό ιταλικού τουριστικού πρακτορείου.

«Η νέα αυτή αεροπορική σύνδεση μπορεί να αποτελέσει την αρχή για καινούργια τουριστικά πακέτα, με σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της Ηπείρου γενικότερα και των Ιωαννίνων ειδικότερα, περιλαμβάνοντας το δημοφιλές δίπτυχο βουνό-θάλασσα. Ενδεικτικά, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα, στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς του Νομού, καθώς και στις κοσμοπολίτικες παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου», τόνισε ο κ. Σιούτης.

Βάζουν «άριστα» οι επισκέπτες

Στο μεταξύ, «άριστα» παίρνει η Ήπειρος από τους επισκέπτες της καθώς δίνουν σταθερά στην Ήπειρο την υψηλότερη θέση ικανοποίησης με GRI 91%.

Το 91%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ,  ήταν ο μέσος όρος για την Ήπειρο και το 2022.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 95% στη δεύτερη θέση η Στερεά Ελλάδα με 91% και στην τρίτη θέση η Θεσσαλία με 89%.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 96%, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλία με 94% και στην τρίτη θέση η Δυτική Ελλάδα με 91%. Έπονται η Πελοπόννησος με 90%, η Κεντρική Μακεδονία με 89% και η Στερεά Ελλάδα με 88%. Ακολουθεί η Αττική με 86% ενώ στις τελευταία θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 83%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 98%, στη δεύτερη θέση η Στερεά Ελλάδα με 95% και στην τρίτη θέση η Ήπειρος με 94%. Έπονται η Αττική με 92%, η Δυτική Ελλάδα με 91% και η Πελοπόννησος με 90%. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 88% ενώ στις τελευταία θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 81%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 98%, στη δεύτερη θέση η Ήπειρος με 96% και στην τρίτη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 94%.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ