Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού

Νέα

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η τελευταία προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για την ανάδειξη αναδόχου για την επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό έγινε γνωστό χθες μέσω ανακοίνωσης από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Αριστείδη Μπαρτζώκα, που εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του.
«Οι προσφυγές αυτές, ακόμη και από εικονικά ονόματα, έδειξαν ότι ο στόχος δεν ήταν η οποιαδήποτε αποκατάσταση της νομιμότητας, αφού άλλωστε όλες οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ είχαν ελεγχθεί λεπτομερώς με τη βοήθεια έγκριτων νομικών, αλλά η ίδια η ΔΕΥΑΙ και η πόλη των Ιωαννίνων. Η πεντάμηνη καθυστέρηση της αποστολής του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ουδέναν ωφέλησε, αντιθέτως αύξησε το χρόνο της αναμονής αφού όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει προ επταετίας.

Με τη σημερινή απόφαση, άνοιξε πλέον ο δρόμος για την ταχεία υλοποίηση του έργου και η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με αυτή την εξέλιξη το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού θα μπορέσει να περάσει στην φάση της κατασκευή, μετά από περιπέτειες που κράτησαν πάνω από επτά χρόνια. Σημειώνεται πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση ουσιαστικά αφορά την απόρριψη των προσφυγών που είχαν κατατεθεί κατά της απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ για την ανάδειξη αναδόχου, όταν η εταιρία που είχε αναδειχθεί πρώτη στον διαγωνισμό αποσύρθηκε και η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προχώρησε το έργο στον δεύτερο μειοδότη.