Αναστολή των προεκλογικών δραστηριοτήτων εξαιτίας των φονικών πλημμύρων

Νέα

Αναστέλλουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, όπως ανακοίνωσαν μέσω ανακοινώσεων

Αναστέλλουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, όπως ανακοίνωσαν μέσω ανακοινώσεων, με τη σκέψη τους να βρίσκεται στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις φονικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τη Θεσσαλία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος ανακοινώνει την αναστολή των προεκλογικών εκδηλώσεων τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, σημειώνοντας πως «Η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες στην ανύπαρκτη κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που επικαλούνται τα “έντονα καιρικά φαινόμενα”, τη στιγμή που δε διδάχτηκαν τίποτα από την πρόσφατη καταστροφική επέλαση του Ιανού το 2020. Η περιφερειακή παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητες και τις προγραμματισμένες επισκέψεις της για το επόμενο τριήμερο μέχρι και την Κυριακή, με την ευχή και ελπίδα να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές», σημειώνει για να προσθέσει πως θα υπάρξει ενημέρωση για προσεχείς εκδηλώσεις.

Την αναστολή της προεκλογικής της εκστρατείας ανακοίνωσε και η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον – Τόπος να ζεις», με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα, μέχρι και την Κυριακή. «Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας είναι αποκλειστικά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, στη Θεσσαλία που πλήττονται και ζουν πρωτοφανείς, δραματικές καταστάσεις. Όλοι μαζί, βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Απευθυνόμαστε στον οικείο Δήμο μας και προσφέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης με σκοπό την αποστολή τους στη Θεσσαλία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Λόγω των τραγικών συμβάντων των τελευταίων ημερών από τις καταστροφικές πλημμύρες και με την κατάσταση να παραμένει άκρως κρίσιμη στη Θεσσαλία, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» αναστέλλουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, σημειώνει σχετικό δελτίο.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» στον Δήμο Ιωαννιτών με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγεωργίου εκφράζει την συμπαράστασή της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους που πλήττονται από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες και με σεβασμό στις δραματικές στιγμές που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, αναστέλλει την προεκλογική της δραστηριότητα για το Σαββατοκύριακο. Η παράταξη υπενθυμίζει, επίσης, ότι ήδη από τον Δήμο και τον ΟΚΠΑΠΑ συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να σταλούν στην Θεσσαλία. Απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους, τα μέλη της και τους κατοίκους της περιοχής να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

Την συμπαράστασή της στα θύματα και τους πληγέντες της θεομηνίας εξέφρασε μέσα από ανακοίνωση και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Νίκος Γκόντας, τονίζοντας πως αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του διημέρου.