Ανανεωμένες οι μισές δημοτικές αρχές στην Ήπειρο

Νέα

Τέσσερις επανεκλογές και τρεις ανατροπές στις θέσεις των δημάρχων της ΠΕ Ιωαννίνων προέκυψαν στις εκλογές της Κυριακής

Τέσσερις επανεκλογές και τρεις ανατροπές στις θέσεις των δημάρχων της ΠΕ Ιωαννίνων προέκυψαν στις εκλογές της Κυριακής στους επτά περιφερειακούς δήμους με τη σκληρότερη όπως αποδείχθηκε μάχη να γίνεται στον δήμο Δωδώνης, εκεί όπου ο Χρ. Ντακαλέτσης επικράτησε τελικά του Γιαν. Καραμπίνα για λίγες δεκάδες ψήφους.

Ο νυν δήμαρχος επανεκλέγεται με την παράταξη Ενότητα Προοπτικής που συγκέντρωσε 49,09% έναντι 47,81% της παράταξης του Γιαν. Καραμπίνα. Ποσοστό 3,10% έλαβε ο τρίτος συνδυασμός με τον Αντ. Πετράκη.

Στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο Νικ. Βαίτσης επικράτησε εύκολα του Λαμ. Τραγουδάρα συγκεντρώνοντας ποσοστό 62,94% έναντι 32,32% ενώ ο Λεων. Λεοντάρης έλαβε 4,74%.

Στον δήμο Ζαγορίου ο Γεώρ. Σουκουβέλος κέρδισε τον Λευτέρη Ζαρκάδα με την παράταξή του να συγκεντρώνει ποσοστό 55,24% έναντι 44,76% του αντιπάλου του.

Εύκολη ήταν η επικράτηση του Μιχ. Πλιάκου στον δήμο Ζίτσας με ποσοστό 57,09% αφήνοντας πολύ πίσω τον Σπ. Πάικα με ποσοστό 24,73%, τη Σπυρ. Δαρδάνη με 9,27% και τη Γιαν. Γεωργούλη με 8,92%.

Ανατροπή και επιστροφή συντελέστηκε στον δήμο Κόνιτσας, όπου ο νυν δήμαρχος Νικ. Εξάρχου ηττήθηκε από τον πρώην δήμαρχο και επανεκλεγέντα Ανδρ. Παπασπύρου, που συγκέντρωσε το 54,43% των ψήφων έναντι 37,20% του κ. Εξάρχου που δεν κατάφερε να κερδίσει δεύτερη θητεία στην Κόνιτσα. Τρίτη θέση στην Κόνιτσα για τον Τάκη Σδούκο με 8,37%.

Η Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ στην πρώτη της συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση ως υποψήφια δήμαρχος Μετσόβου μίας νέας παράταξης θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο, αφού επικράτησε του Θεόφιλου Σούλτη με ποσοστό 54,10% έναντι 45,90%.

Ο Κων. Καψάλης στον δήμο Πωγωνίου κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ σε εκλογές φτάνοντας το 77,88% αφήνοντας πίσω του τον Χρ. Γκόγκο με 16,72% και τον Δημ. Ροσιλόβαλη με 5,41%.