ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – Καιρός για έργα και όχι για λόγια

Νέα

Μόνο μέσα από την συνεργασία των Φορέων μπορούν να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις στη Λίμνη Παμβώτιδα!
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, παρουσία και εκπροσώπων της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).
Παρόντες εκπρόσωποι φορέων μεταξύ των οποίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Μιχελάκης, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου ενώ δεν παρέστη εκπρόσωπος του δήμου.
Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι είναι καιρός να υπάρξει μια συμφωνία ώστε να μπορέσουν με την συνδρομή της ΜΟΔ, και στα πρότυπα παρεμβάσεων όπως στον Αχέροντα με την ολιστική παρέμβαση, να προχωρήσουν σε έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Λίμνη Παμβώτιδα. Ο πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Φίλιος εμφανίστηκε τόσο στις δηλώσεις όσο και στην σύσκεψη, αποφασισμένος να προχωρήσει διεκδικώντας από τα υπουργεία την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων ενώ είπε ότι «δεν ξεκινούν από το μηδέν» καθώς ήδη τρέχουν διάφορα προγράμματα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.
Ο κ. Φίλιος υπογράμμισε ότι είναι πια καιρός να μείνουν στην άκρη τα λόγια και να προχωρήσουν στα έργα.

Η συνεργασία είναι το παν!

Ο εκπρόσωπος της ΜΟΔ υποστήριξε ότι αρχή όλων είναι η συνεργασία των φορέων. Αναφερόμενος στη ΜΟΔ, υποστήριξε ότι μέσα από την εμπειρία τους έχουν αντιληφθεί πως το πρώτο βήμα είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ώστε έπειτα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη και προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.
Ερωτηθείς για την περίπτωση Αχέροντα, απάντησε λέγοντας ότι και αυτό το εγχείρημα στηρίζεται στην συμφωνία και την συνεργασία όλων των φορέων.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει εκ’ νέου συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων για να προχωρήσουν στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ