Αλλαγή στα σχέδια για το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο

Νέα

Το κλειστό ξιφασκίας χωρητικότητας περίπου 4.ο00 θέσεων θα μεταφερθεί τελικά στα Γιάννενα από το Ελληνικό Αττικής, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτημα για το οποίο έχει συνεχώς επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, οι λόγοι για τους οποίους επήλθε τελικά η αλλαγή σε σχέση με την αρχική διεκδίκηση και προφορική συμφωνία για το μεγάλο κλειστό του Ελληνικού, δεν έχουν γίνει γνωστοί, εικάζεται όμως ότι αφενός υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από άλλους διεκδικητές εντός της Αττικής και αφετέρου πως εκτιμήθηκε μάλλον ως δυσβάσταχτο το κόστος της μεταφοράς του μεγάλου αυτού γυμναστηρίου και της επανατοποθέτησής του στα Γιάννενα.

Ο κ. Καχριμάνης περιορίστηκε χθες να πει, ότι ισχύει η διαβεβαίωση του κ. Γεωργιάδη για την παράδοση του γυμναστηρίου, με το κλειστό της ξιφασκίας να είναι η καλύτερη και η οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για την περιφέρεια Ηπείρου.

Ακόμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ITV, το νέο κλειστό γυμναστήριο δεν πρόκειται να τοποθετηθεί ως προκάτ κατασκευή, στο Βοτανικό, όπου έχει χωροθετηθεί το Β’ Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, που μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά στην περιοχή των Καρδαμιτσίων, όπου υπάρχει η πρόβλεψη χωροθέτησης αθλητικού κέντρου. Το μέγεθος του νέου κλειστού γυμναστηρίου είναι τέτοιο άλλωστε, (+100 μ. μήκος και 30 μ. ύψος) που πρακτικά είναι αδύνατο να «χωρέσει» στο Βοτανικό, σε μία έκταση λίγο μεγαλύτερη των 15 στρεμμάτων. Αντίθετα, στα Καρδαμίτσια η έκταση επαρκεί για την τοποθέτησή του, αλλά παράλληλα και για τη δημιουργία συνοδών υποδομών, όπως είναι ο χώρος στάθμευσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα για «αναδιάταξη» του κλειστού γυμναστηρίου, ώστε το κεντρικό γήπεδο να έχει χωρητικότητα 3 – 3500 θεατών και να δημιουργηθούν άλλα δύο κλειστά γυμναστήρια, που θα εφάπτονται με το κεντρικό, αντίστοιχης χωρητικότητας και διαστάσεων με το Νέο Κλειστό των Ιωαννίνων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν το μεν πρώτο αποκλειστικά για το μπάσκετ, το δε δεύτερο για το χάντμπολ και το βόλεϊ.