ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – Υπενθύμισε τον ρόλο της Περιφέρειας για το δεύτερο κλειστό

Νέα

Πολλές συζητήσεις άνοιξε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη δημιουργία δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου να είναι μία από αυτές. Για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία και το Δήμο Ιωαννιτών, είχε δημοπρατήσει την εκπόνηση μελέτης – κατασκευής του έργου, από την οποία έχει ολοκληρωθεί και έχει πληρωθεί το τμήμα της μελέτης. Ο φάκελος παραδόθηκε στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στις 17 Μαΐου 2019 και στη συνέχεια ζητήθηκε από την Περιφέρεια να αναλάβει τα τεύχη δημοπράτησης, κάνοντας αναλυτικά και όλες τις προμετρήσεις. Ο κ. Καχριμάνης κατέληξε λέγοντας πως η Περιφέρεια έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτή την εργασία και να την ξαναπαραδώσει. Η τοποθέτηση αυτή του Περιφερειάρχη αποτελεί και ένα «καρφί» για τον Δήμο που στην τελευταία συνεδρίαση ανήγγειλε την παραχώρηση της έκτασης.

Και 3η ράμπα ΑμεΑ σε παραλία

Η Περιφέρεια Ηπείρου, τοποθέτησε μια ακόμη ράμπα για ΑμεΑ σε παραλία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, αυτή τοποθετήθηκε στα Σύβοτα είναι η 3η, μετά από αυτές που είχε τοποθετήσει προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια σε Δρέπανο και Αμμουδιά, ενώ επίκειται και η τοποθέτηση μιας ακόμη, σύμφωνα με τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων. «Έχουμε υποχρέωση προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, να αναλάβουμε και αυτό το έργο. Σιγά –σιγά αυτό θα το επεκτείνουμε σε όλες τις παραλίες της Ηπείρου», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ