ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – Συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη για το δεύτερο Κλειστό

Νέα

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης συναντήθηκε στην Πρέβεζα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του και ιδίως για τις εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Ήπειρο. Επίσης τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο κλπ.
«Οι δεσμεύσεις που είχαμε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία ήταν κάπως ασαφείς. Θέλουμε να τα προχωρήσουμε όλα όμως ο υπουργός είπε ότι θα τα συζητήσουμε, χωρίς να δεσμευθεί για κάτι», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Η Περιφέρεια Ηπείρου επανήλθε και στο αίτημα που έχει υποβάλλει στη ΓΓΑ για την παραχώρηση ενός κλειστού γυμναστηρίου με μεταλλική κατασκευή στην περιοχή του Ελληνικού, το οποίο εφόσον παραχωρηθεί μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει ως ένας ακόμη αθλητικός πυρήνας στην περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου σε έκταση 15 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει η Περιφέρεια.

Μελέτες για αλιευτικά καταφύγια
Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την προώθηση του έργου αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία, με προϋπολογισμό 2.960.000 ευρώ, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας – μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους κατά τόπους Δήμους- να εκπονήσει μελέτες και να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Βελτιωμένη η κατάσταση της λίμνης
Υπάρχει σαφής βελτίωση της κατάστασής της σε σχέση με άλλες χρονιές, τόνισε ο Περιφειάρχης, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο εκπόνησης του Master Plan γίνονται συζητήσεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για τις επιμέρους μελέτες εφαρμογής που πρέπει να εκπονηθούν στη συνέχεια.

Οι προοπτικές της γέφυρας Παπαστάθη
Η αξιοποίηση της περιοχής γέφυρας Παπαστάθη του ποταμού Αράχθου, είναι μια νέα προοπτική για τον φυσιολατρικό τουρισμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και μετά τις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν εκεί. Με μικρές παρεμβάσεις- όπως είπε- μπορεί ο τόπος να γίνει σημείο αναφοράς, επισκέψιμος και να εκτελούνται πλόες με βάρκες μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας.