Ακόμη τρία χρόνια για το «Τουρισμός για όλους»

Νέα

Για ακόμη τρία χρόνια θα «τρέξει» το Τουρισμός για Όλους, σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Για ακόμη τρία χρόνια θα «τρέξει» το Τουρισμός για Όλους, σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σε συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, χαρακτήρισε το πρόγραμμα άκρως επιτυχημένο.

«Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι πέρι τα 100 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που διατίθενται στους δικαιούχους, στους ταξιδιώτες και στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως «οι πληρωμές γίνονται με άυλες κάρτες που πληρώνουν αμέσως την επιχείρηση. Το πρόγραμμα είδε μεγάλη ανάπτυξη και στην περιφέρεια τοπικά – στη Θάσο, στη Δραμα και αλλού» είπε η κ. Ζαχαράκη.

«Ειδικά στον τουρισμό, είναι η στιγμή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» υποστήριξε, ενώ μιλώντας για βιώσιμες μορφές τουρισμού στο “1st East Macedonia Thrace Forum”, το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal, ανέδειξε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των επιμέρους νομών της περιφέρειας, σε επίπεδο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, φυσικού κάλλους κλπ. Παράλληλα υπογράμμισε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός. “Περιοχές σαν την Αλεξανδρούπολη μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον τουρισμό”, σημείωσε προσθέτοντας πως ιδιαίτερα μετά την πανδημία, περιοχές όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δίνουν στον ταξιδιώτη αυτό που αναζητά, την “παρθένα φύση”. Η υφυπουργός στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως υπάρχουν νέες αγορές που ψάχνουν αυτό το τοπικό στοιχείο, όπως η ισραηλινή.

Ακόμα, αναφέρθηκε στα εργαλεία που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της προώθησης του ελληνικού τουρισμού, όπως οι DMO’s (Destination Management Organisations) που δίνουν μεγάλες δυνατότητες σε Δήμους, Περιφέρειες να προβληθούν ως προορισμοί.