«Άφαντοι» οι δάσκαλοι από τα rapid test…

Νέα

Ενώ ζητούν να γίνονται τεστ, δεν προσέρχονται στις ΚΟΜΥ

Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και η Πολιτεία με τις οργανωμένες της δομές, έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να κάνουν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ώστε η επιστροφή τους να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ωστόσο, η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή τουλάχιστον στην περιοχή των Ιωαννίνων υπήρξε απογοητευτική, καθώς μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που προσήλθαν στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου έχει οριστεί ένα κοντέινερ αποκλειστικά για τεστ στους εκπαιδευτικούς, δεν είχε φτάσει καν τους 50!

Η ανταπόκριση είναι εξαιρετικά μικρή, κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα για το πώς αντιλαμβάνεται η εκπαιδευτική κοινότητα και τον δικό της ρόλο στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αντιθέτως, στα τεστ που διενεργήθηκαν από το πρωί στο ΚΕΠΑΒΙ από τον ΟΚΠΑΠΑ για το προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που επίσης επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, η ανταπόκριση ήταν σχεδόν καθολική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ